Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Way Out West

En augustifestival som varje år arrangeras i Slottsskogen, Göteborg. Festivalen rivstartades år 2007 med 18 000 besökare, en riktig succé då artister som Kanye West, Primal Scream och Regina Spektor var bokade.

Way Out West är en festival som är i en storstad med alla dess fördelar. Med ett rikt utbud av kultur, sport och evenemang samt med goda kommunikationer och boendemöjligheter försöker vi nyttja och addera till det som redan finns. Kalla det resurseffektivt. Göteborg har lite elakt kallats ”världens största småstad”; den perfekta hybriden av stor- och småstad säger vi istället. Ett sommarparadis på västkusten med närmare en miljon invånare, som är vana att välkomna tillresta upplevelsetörstande besökare.

Way Out West har förutom sina utomhusscener spridit ut sina artister och band på klubbar i Göteborg och kallar detta för Stay Out West.

År 2008 fortsatte succséfestivalen med Broder Daniels avslutningskonsert samt även isländska Sigur Rós fick inta Slottsskogen. Med en slutsåld festival på strax över 24000 besökare. Året därpå spelade bland annat Artic Monkeys, Fever Ray, Röyksopp och My Bloody Valentine. De året ökade besökarsiffran med ca tusen glada människor som höll i sig till 2010 där Håkan Hellström hade sin jubeleumskonsert. Iklädd sjömanskostym dansade han och sjöng med fansen till debutalbumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" rakt igenom. Även Pavement, The Chemicial Brothers och The X.X intog Way Out West det året.

När Way Out West fyllde fem år 2011 hade de bokningar som Kanye West, Pulp, Fleet Foxes, Robyn, Explosions In The Sky och legendariske Prince.

http://www.wayoutwest.se


Namn* Kommentar*
E-post  
     

Lisa - Way out west Lisa - Way out west Skriven 2018-04-10 07:09:54
ARCTIC MONKEYS till Way Out West!
Kanske ett av de hetaste banden i årets line-up!

Sedan mitten av 00-talet har det bara funnits ett rockband värt namnet. Genom att blanda indierock med dansant punk, och senare även en rad andra stilar, har Sheffieldbördiga Arctic Monkeys blivit störst. Allra störst. Med fem album i bagaget – alla nummer ett på albumlistan i Storbritannien – har bandet jobbat fram en av den nutida rockmusikens främsta kataloger, där hits som Fluorescent Adolescent, Do I Wanna Know? Och I Bet You Look Good on the Dancefloor samsas bredvid varandra. Den senaste tiden har det tisslat och tasslats en hel del om att Arctic Monkeys skulle ha ett nytt album i görningen. Om så är fallet är det förhållandevis banksäkert att det är ett kanongiv vi har framför oss. Det band som en gång bestod av tonårsstinna spolingar består nu nämligen av rockstjärnor, kapabla till att axla de allra största scenerna. 2009 såg vi Arctic Monekyes senast i Slottsskogen och 2018 ser vi dem igen – större, starkare och bättre än någonsin.
Way Out West nytt Way Out West nytt Skriven 2018-03-24 23:20:25
NYA NAMN TILL SOMMARENS WAY OUT WEST

Festivalsommaren närmar sig med stormsteg, och den 9-11 augusti är det dags för Way Out West att inta centrala Göteborg för festivalens tolfte upplaga. Förra veckan kunde vi addera ytterligare sju namn till sommarens fest – däribland Sigrid och The Brian Jonestown Massacre – och nu kan vi fylla på med ytterligare sju. Härligt, visst?

Denna onsdag ger vi er kosmisk jazz, pulserande dansmusik x2, framåtblickande R&B och en av samtidens största afropopstjärnor. Välkomna Kamasi Washington [US], Denis Sulta [UK], Octo Octa [US], Peggy Gou [KR], Snoh Aalegra [SE], Mwuana [SE] och Wizkid [NGR] till Way Out West 2018!

Redan klara artister till Way Out West 2018 är bland annat Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Arcade Fire, Patti Smith, Fever Ray, Thåström, Iggy Pop, St Vincent, Bonobo, Jorja Smith, Timbuktu, The Brian Jonestown Massacre, Brockhampton, J Hus, Noname, Sarah Klang, Dirty Projectors, Chelsea Wolfe och Ariel Pink.
Way Out West nytt Way Out West nytt Skriven 2018-03-08 11:20:08
TIMBUKTU GÅNGER TVÅ TILL WOW18!

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason Timbuktu Diakité blivit en av Sveriges största artister. Sedan slutet av 90-talet har han varit tongivande inom svensk hiphop och en starkt bidragande faktor till att hela genren tagit sig över och förbi alla gränser och rakt in i det svenska folkhemmet. På Way Out West kommer han inte bara göra ett, utan två unika framträdanden i Slottsskogen.

På festivalområdet döpt till Höjden kommer vi att få uppleva den självbiografiska föreställningen ”En droppe midnatt” som är en dramatiserad version av den hyllade boken med samma namn. Regi av Farnaz Arbabi.

Som om inte det vore nog kommer Timbuktu också tillsammans med funkexplosionen Damn! ¬– ett svängigt liveband bestående av åtta pjäser – att leverera ett fullmatat live-set på festivalens största scen. En extra allt-spelning utlovas.

Redan klara artister till Way Out West 2018 är Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Arcade Fire, Patti Smith, Fever Ray, Thåström, Iggy Pop, St Vincent, Bonobo, Jorja Smith, Mura Masa, Brockhampton, J Hus, Noname, Sarah Klang, Grizzly Bear, Chelsea Wolfe och Ariel Pink
Way Out West news Way Out West news Skriven 2018-02-23 12:24:10
THÅSTRÖM, CHELSEA WOLFE OCH ARIEL PINK
– TRE NYA NAMN TILL WOW18

Sveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har han leverarat och överträffat sig själv i fyra decennier. En helt unik artist som nyligen vann årets rock på Grammisgalan för albumet Centralmassivet och sålde nästan 100 000 biljetter på höstturnén under 2017.

Vi är stolta att kunna välkomna Thåström till Way Out West 2018.

Idag kan vi också meddela att Chelsea Wolfe – ömsom viskningar, vrål och melodisk skönsång – och Ariel Pink – Beach Boys-drömmar, trams, psykedelia, Frank Zappa och kassettkultur – kommer till Göteborg i augusti och blir därmed årets två första namn till festivalens klubbprogram som går under namnet Stay Out West.

Redan klara artister till Way Out West 2018 är Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Arcade Fire, Patti Smith, Fever Ray, Iggy Pop, St Vincent, Bonobo, Jorja Smith, Mura Masa, Brockhampton, J Hus, Noname, Sarah Klang och Grizzly Bear.
Way Out West nytt Way Out West nytt Skriven 2017-12-11 18:32:19
Vi har alltid sett Arcade Fire som en självklar headliner på Way Out West. Från första sekund. Lite sjukt att det tog tolv år innan vi fick till det, men den som spar den har. Tack för tålamodet kära ni, och låt oss njuta tillsammans i augusti.

Ända sedan Arcade Fire introducerade sig med sitt eminenta debutalbum Funeral har världen blivit en lite bättre plats att vistas på. Med bombastiska produktioner, dansanta rytmer och en allmänt övergripande mäktighet är Arcade Fire ett sånt band som en tenderar att återvända till – årstid efter årstid, album efter album. I somras släppte sextetten sitt femte album Everything Now – en konceptuell historia som bland annat kammade hem full pott hos både NME och The Independent. Att Arcade Fire är ett band i ständig utveckling har stått klart sedan länge, men en sak är faktiskt densamma år efter år – deras färgsprakande, lekfulla och alldeles övermäktiga livespelningar. Bandet har sedan första sekund av Way Out Wests historia varit en självklar headliner på Way Out West, men det tog trots detta 12 år att få till.

Arcade Fire bildades år 2001 i Montreal, och drivs av paret Win Butler och Régine Chassagne. Med debutalbumet Funeral – som idag anses vara en av 00-talets starkaste debuter – skrev gruppen genast in sig i historieböckerna, och var ett av banden som gjorde att indierocken tog fart under 00-talet. Efterföljande album har samtliga hållit samma höga kvalitet och etablerat Arcade Fire som ett en av de aktörer som ständigt utvecklat genren. I sommar gör Arcade Fire sin första spelning på svensk mark sedan 2014 och gör det hos oss i Slottsskogen. Räkna med allsång, eufori och en Way Out West-spelning att minnas. Det här är riktigt jävla stort.
   
   

Way Out West | FESTIVALPHOTO