Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Sweden Rock Festival

Hårdrockarnas Mecka, hit kommer alla som har någon form av anknytning till hårdrock. Stor fyradagarsfestival som bjuder på fest, marknad, kulinariska upplevelser och såklart – hårdrock! Festivalen startades 1992 och man kan väl i all enkelhet säga att alla namn värda att nämna har spelat här.

-En kort historik-
Fröet till det som idag är en av världens mest välrenommerade rockfestivaler såddes 1992, då under namnet Sommarfestivalen i Olofström. Tanken var att bjuda publiken på klassisk rock, hårdrock, folkmusik, visor, blues och annan musik som var tämligen ovanlig på svenska festivaler på den tiden, och det första året spelade bland andra Nazareth och Wishbone Ash.

Festivalen flyttade året därpå till Karlshamn och bytte då namn till Karlshamn Rock Festival. Under åren i Karlshamn 1993-1997 blev festivalen sakta men säkert en mer renodlad rockfestival istället för, som fallet var från början, en blandning av väldigt många musikgenrer. Band som Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath (med Tony Martin på sång), Bachman Turner Overdrive och Fleetwood Mac spelade alla i Karlshamn under dessa år.

1998, då festivalen hade vuxit ur kostymen i Folkets Park i Karlshamn, flyttades den till Sölvesborgs kommun och samma stora fält i den lilla byn Norje där festivalen fortfarande ligger idag. Namnet Karlshamn Rock Festival behölls tills vidare och premiäråret i Norje bjöd på band som Blue Öyster Cult, Status Quo, Simple Minds (!) och Dee Snider.

1999 ändrades namnet till Sweden Rock Festival. Fokuset på hårdrock blev ännu tydligare, med bland andra Manowar, Mercyful Fate och Motörhead i startfältet.

2001 fick festivalen ny ledning och sedan dess har festivalen sakta men säkert ökat i volym (sedan 2010 har vi dock en maxgräns på 33 000 besökare för att komforten inte ska bli lidande). Idag är Sweden Rock en av de mest berömda rock- och metalfestivalerna i världen med 33000 besökare från över 50 olika länder varje år. Band och artister som Kiss, Black Sabbath, Guns n' Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, Volbeat, ZZ Top, Sabaton, In Flames med flera har alla spelat hos oss genom åren.


Sweden Rock Festival hålls alltid i början av juni.

http://swedenrock.com


Namn* Kommentar*
E-post  
     

Sweden Rock nytt Sweden Rock nytt Skriven 2017-11-18 22:31:50
Ytterligare 26 band klara för Sweden Rock Festival - Judas Priest, Helloween, Stone Sour, Kreator och många fler.

Efter utannonseringarna av Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Heavy Load kan vi idag presentera ytterligare 26 akter till sommarens festival.

Judas Priest ligger alltid högt upp på våra besökares önskelistor och har gjort flera bejublade konserter på Sweden Rock sedan de återföreningsturnén 2004. Nu återvänder heavy metalpionjärerna med ett nytt album i bagaget.

Helloween har nyligen utökat bandsättningen med de klassiska medlemmarna Michael Kiske (sång) och Kai Hansen (sång och gitarr). Den 2 december spelar de på ett utsålt Partille Arena, och i juni tar de sin ”Pumpkins United”-turné till Sölvesborg.

Stone Sour var efter återföreningen kring millennieskiftet till en början mest kända som ”det andra bandet med Corey Taylor från Slipknot”. Nu är de tillräckligt stora för att sälja ut konsertlokaler som Arenan i Stockholm på egen hand och får räknas som ett av de större namnen inom dagens metal.
Klara för festivalen är även Kreator, Tarja, Vixen, Pretty Maids, Doc Holliday, Primordial, Joe Lynn Turner, Suffocation, Nazareth, Rotting Christ, Pop Evil, Nocturnal Rites, The 69 Eyes, Cyhra, Bullet, The Mick Clarke Band, Pist.On, F.K.Ü., Circus Maximus, The Quill, Lugnet, The New Roses och Junkyard Drive.
Därmed är 29 av totalt 80 akter presenterade. Fler artister kommer att utannonseras i takt med att de blir bekräftade.

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg den 6-9 juni. Biljetterna släpps fredagen den 24 november klockan 09.00.
Sweden Rock nytt Sweden Rock nytt Skriven 2017-11-06 16:05:48
Ozzy Osbourne kommer till Sweden Rock Festival 2018. Med sig har han sin klassiske gitarrist Zakk Wylde.
Nyligen avslutade Black Sabbath karriären och nu är det dags för sångaren Ozzy Osbourne att göra detsamma. Efter nästan fyra decennier som soloartist och en diskografi proppfull av odödliga hårdrocksklassiker ger sig Ozzy nu ut på vad som sägs vara hans avskedsturné.
Med sin klassiske gitarrist Zakk Wylde tillbaka i bandet gör Ozzy en enda konsert i Sverige i sommar – på Sweden Rock Festival!
Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg den 6-9 juni. Biljetter släpps den 24 november klockan 09.00. Fler artister kommer att utannonseras innan dess.
Sedan tidigare har Sweden Rock Festival utannonserat att svenska heavy metal-legenderna Heavy Load återförenas för en spelning på festivalen.
Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.
Sweden Rock nytt Sweden Rock nytt Skriven 2017-03-28 11:00:26
Sweden Rock Festival: De sista åtta akterna klara!

De sista åtta banden till sommarens festival är nu klara.

De amerikanska retrohårdrockarna Rival Sons kommer tillbaka till Sweden Rock fem år efter senaste besöket, och det tyska, melodiösa metalbandet Edguy förlägger en av sina 25-årsjubileumskonserter i Sölvesborg.

Ännu mer melodiöst blir det både när brittiska Thunder kommer på besök och då svenska Treat firar 30-årsjubileet av albumet ”Dreamhunter”.

Föredrar man hårdare tongångar rekommenderas thrashveteranerna The Haunted och black metalpuritanerna Nifelheim.

Populära Rockklassiker All-Stars kommer förstås till festivalen även i sommar och så gör även den allt mer omtalade, unga rock’n’roll-trion Heavy Tiger.

Därmed är hela årets line-up komplett! Mer info om samtliga 80 akter finns på www.swedenrock.com, inklusive speldagar för alla artister. Komplett spelschema kommer inom kort!
Sweden Rock nytt Sweden Rock nytt Skriven 2017-03-27 13:29:31
Sweden Rock Symphony Orchestra

Nästa programpunkt att presenteras till årets festival är inget vanligt band utan ett riktigt mastodontprojekt!

Sweden Rock Symphony Orchestra är en stor symfoniorkester med 48 musiker och kör som tillsammans med band och särskilt inbjudna gäster kommer att framföra nyarrangerade, välkända hårdrockslåtar för symfoniorkester som du aldrig har hört dem förut!

Orkestern heter till vardags Sweden Symphony Orchestra och är en av Sveriges främsta privata orkestrar. Orkestern har skapats av dess dirigent Ulf Wadenbrandt och spelat i alla stora konserthus runt om i Sverige som Berwaldhallen och Göteborgs Konserthus, samt på TV4:s nyårsfirande, Rhapsody In Rocks 25-årsjublieumsturné med mera.

Som professionell dirigent är Ulf Wadenbrandt mest känd för sina symfoniska, gränsöverskridande konserter. Han har etablerat sig som en respekterad och eftersökt dirigent i sina samarbeten med många av Sveriges främsta symfoniorkestrar och ledande artister.

Kompbandet utgörs av Freak Kitchen, för denna konsert förstärkta med den tidigare Magnum-keyboardisten Mark Stanway.

Medverkande vokalister:

Dan McCafferty (ex-Nazareth)

Tarja Turunen (Tarja, ex-Nightwish)

Joacim Cans (Hammerfall)

John Lawton (ex-Uriah Heep)

Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy)

Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, Yngwie Malmsteen)

Hela projektet sätts ihop enbart för denna enda konsert, så detta blir något helt unikt som ingen Sweden Rock-besökare bör missa!
Sweden Rock nytt Sweden Rock nytt Skriven 2017-03-03 16:49:51
Vi kan nu presentera ytterligare sex akter till sommarens Sweden Rock Festival.
Det klassiska 80-talsbandet Ratt har nyligen varit föremål för en juridisk tvist, men nu är det klart att originalmedlemmarna Stephen Pearcy (sång), Warren DeMartini (gitarr) och Juan Croucier (bas) har rättigheterna till namnet, och för att fira har de börjat boka konserter i hemlandet USA igen. I Europa gör de däremot bara en enda konsert i sommar – i Sölvesborg!
Svenska Great King Rat släppte en melodiös hårdrocksklassiker i och med sin självbetitlade platta 1992 och storbolagen hade budkrig om att ta över bandet. Olyckliga omständigheter gjorde att karriären rann ut i sanden, men medlemmarna har haft egna framgångar i band som MSG, Hammerfall, Talisman, Thunder, Electric Boys och The Poodles. Mer än 15 år efter det slutgiltiga uppbrottet återförenas nu hela originalsättningen för en enda världsexklusiv konsert på Sweden Rock Festival!
Klara för festivalen är också nyligen Melodifestivalaktuella Mustasch, amerikanska heavy metalhjältarna i Iced Earth, kanadensiska thrash- och prog metalpionjärnerna i Voivod samt det legendariska svenska 70-talsbandet Motvind!
Därmed är 70 av sommarens totalt 80 akter utannonserade.
Biljetter och mer info:www.swedenrock.com

|Hem|
Sweden Rock Festival | FESTIVALPHOTO