Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
 Historien i musikbranschen med bilder | FESTIVALPHOTO

 

 

Festivalphotos historia


Festivalphoto bildades 2005 av Rasmus Lindgren som tog hjälp av sin vän Thomas Glimfelt. Rasmus hade planer på en webbsida som Festivalphoto redan 1999 då han besökte sin första festival och därmed började sin samling av festivalbilder. Med lite design- och programmeringshjälp av Thomas så var Festivalphoto igång.

Idag har Festivalphoto ca 500 000 bilder från festivaler och konserter världen över som täcks av ett hundratal professionella fotografer och reportrar. Uppdateringar sker dagligen.

Festivalphoto är en ocensurerad journalistisk dokumentation av festivaler och konserter eftersom våra fotografer och skribenter befinner sig där "det händer”. Det som visas i bilderna är verkligheten i vår omgivning på festivaler och konserter.

2007 växte Festivalphoto till sig rejält och därmed var förnyelser nödvändiga. Då tog vi hjälp av webbutvecklaren Björn Carlsson. Han hjälpte oss att skapa Festivalphoto 2.0 som släpptes i juli 2007.

Våren 2010 kom Erika Tivedal in i bilden och byggde vidare på vår Facebooksida där vi numera ständigt postar bilder från festivalvimmel och konserter och interagerar med festival- och konsertentusiaster från hela världen. Även andra platformar för sociala medier används regelbundet. Ex. Twitter, Youtube och Instagram.

Våren 2011 har många av våra eldsjälar jobbat hårt för att återigen utveckla sajten till det bättre med uppdaterad, snyggare och mer lättnavigerad design. Liselott Lindberg är en av dessa. Likaså har Festivalphoto haft stor hjälp av de övriga i crewet som hanterar ackrediteringsansökningar, bandkontakter, skivbolagskontakter och mycket mer.


Stort tack till er alla!

|Hem|