Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Enter Blog Name Here On 1st Post! | FESTIVALPHOTO

 

 

Enter Blog Name Here On 1st Post!

 

2016-06-23 10:16 -Namn* Kommentar*
E-post  
     


 

2016-06-23 10:16 - Finntroll - Tampere Metal Meeting

När trollen från Finland går på scenen möts de av en publik som står i hällregn. Men det verkar inte beröra någon, folk står i sina bandbeklädda hoodies alternativt en regnponcho och jublar när de får syns på bandet. Så fort de börjar spela så dyker det upp alltfler människor som hade stått under tak fram tills sista sekund och festen var igång.

När jag står där så kom jag att tänka på att det var 10 år sen jag såg grabbarna för första gången, det var även en av de första spelningarna med Vreth på sång, och han har verkligen utvecklats till en betydligt mer självsäker sångare som både bjuder på mer men även tar mer plats på scenen, sjukt kul att se!

Nå tillbaka till spelningen, det tog ungefär 20 sekunder tills de flesta hade börjat dansa runt som vildingar, alla med ett leende på läpparna. Dessa dansande människor håller igång under hela giget, mer eller mindre. Ett annat bra betyg är att konstant ha någon annans hår i munnen av allt headbangande, och det var det fler än jag som hade.

Under ”Jaktens Tid” så gick oturligt nog strömmen och allt blev tyst, då kunde man ha tänkt sig att det var slut, men nej. Bandet satte sig och delade på en cigarett, snackade, skrattade och drack öl och väntade, liksom större delen av publiken gjorde. Till allas vår lycka så avslutade de med ”Trollhammaren”, då stod ingen stilla och det var folkfest.

Setlist:
Blodsvept
Mordminnen
Solsagan
Nattfödd
Slaget
Svartberg
När Jättar Marschera
Skogsdotter
Häxbrygd
Jaktens Tid
Trololololoo (också känd som Trollhammaren)
Under Bergets

Namn* Kommentar*
E-post  
     


  Skribent: Sofie Nilsson
|Hem|