Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Yksi | FESTIVALPHOTO

 

 

Yksi

 

2009-07-16 05:32 - Norway Rock 2009


Norway Rock 2009

Namn* Kommentar*
E-post  
     


 

2009-07-16 05:30 - Norway Rock 2009!

Mitt i den norska sørlendske idyllen har en halvgalen norrman fått för sig att lägga den hårdrockande festivalen Norway Rock. För de som inte känner till den norska syddelen, så skall det väl tilläggas att denna plats är den norska motsvarigheten till Sveriges Jerusalem, Jönköping.

I denna idyll så ligger alltså festivalen mitt i den dalgång, kallad Kvinesdal. Att festivalen ligger i en dalgång är en fördel skall vi märka, för inte missar man något av koncerterna eller informationmeddelanden. För du hör allt även om du är på butiken, toaletten eller bara vaknar till någon intressant meddelande.

När vi kommer fram får man köa efter noter, men timmarna i kön går fort då de flesta är, på norsk vis, förberedda med öl och annat. Dessutom så visar det sig att de reservkampingarna som är iordninggjorda, inte är framtagna i onödan. Självklart så kommer den enda 10 minuters regntiden, precis när tältet skall upp. Dock så påengterar jag att vi är i Norge, så grannarna ser på med glada tillrop samt bjuder "arbetarna" både på pølser, potetgull samt pils.

Festivalen bjuder på två scenen, huvudscenen och sedan en mer "pub-scen". Problemet med denna pub-scen är att när huvudbandet spelar så hör du inget av det band som spelar på pub-scenen, om de spelar samtidigt. Knappt ens om du står längst fram.

Huvudbandet inför festivalen är Manowar, jag och de flest med mig anser nog att det inte känns riktigt. Förvisso har de största showen, men både inbitna fans och undertecknad har en del att klaga på vad det gäller ljud och annat. Synd för dem och för oss som tagit oss dit. Tyvärr har även deras management krävt strikta regler för fotografering och annat, vilket gör att man knappt vågar ha mobiltelefonen på. Inte en fotoblixt under hela koncerten.

Men det är många bra band, Backyard Babies spelade bara 6 låtar, men de spelade som om det inte fanns någon morgondag. InFlames som avslutade torsdagen, med fyrverkrier och annat, har nog bränt av sin bästa spelning 2009. När tredje låten var Trigger och 10 000 hoppar upp och ned, så kändes det säkert hela vägen till Kristiansand. WASP som spelade så jag nästa trodde det var 1984 igen. Fast utan allt blod och annat. Arch Enemy, Satyricon, K9, Sonata Artica... var precis vad man förväntade. Testament rockade hårt, tyvärr då var hela kvällen fotograferingsfri, så bildfritt blev det.

Festivalen som helhet är en väldigt bra festival. Där det finns rikt med toaletter/duschar, mycket små matköer, bra ljud (förutom Manowar) och scen (pub-scenen inräknad), mycket trevlig personal och frivilliga, bra priser på mat fast vi befinner oss i ett av de dyraste länderna i Europa, humana öl-priser, butiker i närhet, inte för stort festivalområde, bra väder denna gång, snälla vakter många kvinnliga sådana, bra och stora campingplatser med plats för bil...

Det är med en tår i ögat man lämnar och packar ner tält och man kommer definitivt tillbaka, no question about that.
Namn* Kommentar*
E-post  
     


  Skribent: Jens Karlberg
|Hem|