Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Hultsfredsfestivalen

Hultsfredsfestivalen lyckades bli 24 år gamla innan de tyvärr gick i graven. Under tidigare år har bland annat:

- Pete Doherty ramlat ner från scenen två gånger under en och samma spelning.
- Gossip och Franz Ferdinand skrivit en låt ihop.
- Myten om bajsmannen uppstått.
- Turbonegro återförenats.
- Nordmans ljudtekniker bett ett då okänt Kent att sänka volymen, när de spelade i ett öltält.
- Den nakna trumpetaren gjort succé på campingen.

Dessutom har människor blivit kära, varit glada, festat, upplevt, hånglat och träffats.


Men de är tillbaks igen! Denna gång i tysk regi. Och nu 2013 har de flyttat till Stockholm...inte hela Hultsfred då men festivalen.

http://www.hultsfredsfestivalen.se/


Bevakade festivaler:

    Hultsfredsfestivalen 2004

    Hultsfredsfestivalen 2005

    Hultsfredsfestivalen 2006

    Hultsfredsfestivalen 2007

    Hultsfredsfestivalen 2008

    Hultsfredsfestivalen 2009

    Hultsfredsfestivalen 2011

    Hultsfredsfestivalen 2012

    Hultsfredsfestivalen 2013

Namn* Kommentar*
E-post  
     

Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-02-16 08:53:01
Solskenssoul, dans och indie till Hultsfred!Hultsfredsfestivalen fyller på med en blandning av en av de mäktigaste soulrösterna idag, två energiska dansakter, finsk indiepop och ett gäng lovande svenska akter.

Idag kan vi stolt presentera en av vår tids mest begåvade artister som nyligen kammade hem det prestigefyllda BBC Sound of 2012 och som har klättrat länge och väl på försäljningslistor världen över med debuten Home Again. Eftersom vi redan försökte på att få han till festivalen förra året känns det såklart extra kul att Michael Kiwanuka kommer till Hultsfred 2013.

Mera dans blir det med den australiensiska elektroproducent-duon Parachute Youth som haft stora framgångar med debutsingeln Can’t get better then this världen om, samt Bristols senaste stoltheter The Other Tribe som genom att kombinera influenser hämtade från världens alla hörn med smittsamma popslingor och live-trummor skapar frenetiska shower där ingen kan stå still.

Dessutom bjuder vi på Nightlands varma psykadelika, finska Satellite Stories kraftfulla indiepop samt några av guldkornen inom Sveriges musikaliska framtid – Woodlands, MF/MB och YAST.

Dagens släpp i helhet:
Michael Kiwanuka
Nightlands
Parachute Youth
The Other Tribe
Satellite Stories
Woodlands
MF/MB
YAST

Mer info om respektive artist finns på:
www.hultsfredsfestivalen.se/artister
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-02-03 17:46:21
Het nykomling och legendarer till Hultsfredsfestivalen!

Idag kan vi presentera ett av världens just nu hetaste och mest efterfrågade indierockband, Imagine Dragons från Las Vegas har på kort tid seglat upp som ett framtidshopp att räkna med. Tillsammans med mytomspunna och legendariska Modest Mouse, som har ett nytt album inplanerat för release under 2013 borgar de för att sommarens Hultsfredsfestival är ett måste för alla fans av både ny och klassisk indierock.

Vi presenterar idag även Tweak Bird som med sin raka rock 'n' roll får The Black Keys att svettas nervöst, drömsk indiepop med post rocktendenser från This Is Head och vackert smyckad pop från Noonie Bao.

Mer info om respektive artist finns på:
www.hultsfredsfestivalen.se/artister
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-01-30 16:11:46
A$AP Rocky och SBTRKT till Hultsfredsfestivalen!

Rakt in på förstaplaceringen på amerikanska Billboard listan, så gick det för det otroligt efterlängtade debutalbumet LIVE.LOVE.A$AP. som släpptes i förra veckan. Idag kan vi stolt bekräfta att hiphopens just nu klaraste fixstjärna A$AP Rocky spelar på Hultsfredsfestivalen i sommar. För att ge den här gråmulna januaritisdagen ytterligare stjärnljus välkomnar vi även äntligen den hyllade dansproducenten SBTRKT att göra ett intensivt och briljant DJ-set i den småländska skogen i juni.

Hip-hopens framtid ligger i A$AP Rockys händer, och den ser onekligen ljus ut. Under 2012 var Rakim Mayers aka A$AP Rocky tillsammans med Kendrick Lamar de utan tvivel mest omkramade nykomlingarna på den vibrerande hiphopscenen, var och en av dem ur olika infallsvinklar. Den enastående storbolagsdebuten LONG.LIVE.A$AP, som bland annat gästas av Drake, Florence Welch, Kendrick Lamar, Santigold och Skrillex, visar åter igen hur A$AP Rocky lyckas förvalta ett kulturarv vars crossoversound är lika oldschool som det är nyskapande. När han i sommar möter sin publik intill Hulingens strand hamnar han i fint sällskap av alla de som stått där tidigare så som Wu-Tang Clan, Mary J Blige, Snoop Dogg och OFWGKTA.

Rytmerna är alltid viktiga i alla slags dansmusik, men hos SBTRKT är varje enskilt trumslag en kung, en drottning, en prins och en prinsessa
- han skapar sväng där det bara finns tom luft, dans där du aldrig tidigare dansat och förälskelse där du minst anar den. Redan inför förra året slet vi som djur i skogen i Hultsfred för att få till ett besök av Aaron Jerome – mannen bakom SBTRKT. När fullängdsdebuten släpptes i somras visade sig vara exakt så oförutsägbart vacker, mångbottnad och briljant som vi hade hoppats på bestämde vi oss för att försöka igen och till vår stora glädje visade sig att det är sommaren
2013 SBTRKT kommer för att knocka oss.

Mer info om respektive artist finns på:
www.hultsfredsfestivalen.se/artister

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, John Talabot, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.
Biljetter via Eventim.se/hultsfred
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-01-20 16:29:58
Hultsfred välkomnar Phoenix och John Talabot till festivalen!

Det är tre år sedan Phoenix senast gjorde en festivalspelning och med tanke på att deras än så länge obetitlade femte album släpps under våren känns det extra kul att välkomna fransoserna till Hultsfred i sommar!
Sent igår kväll la bandet upp en första albumteaser på sin hemsida. Som vanligt när det gäller Phoenix är det väl upphöljt till ett dunkel och vi vet fortfarande inte riktigt vad vi kan vänta oss, men vi tvivlar inte en sekund på att det kommer att låta som, ja - Phoenix.
Med singlarna 1901 och Liztomania från fjärde albumet Wolfgang Amadeus Phoenix (2009) fick bandet sina största framgångar någonsin, och när Daft Punk gästade konserten på ett slutsålt Madison Square Garden på den tillhörande turnén stod det fullständigt klart att Phoenix från och med då är ett av världens viktigaste och mest innovativa popband.
Spelningen på Hultsfred i sommar är inte Phoenix första besök i de småländska skogarna, men vi har aldrig tidigare sett fram emot dem så mycket som vi gör nu.

Till årets festivaluppställning lägger vi även till den hyllade spanjoren John Talabot. När mycket av dagens dansmusik antingen handlar om det fetaste droppet eller den djupaste basgången lyckades Talabot nå fram med vad som måste vara musikhistoriens äldsta trick- till synes enkla, omedelbara och oemotståndliga melodier. Med sin fullängdsdebut fin som utgångspunkt tog han både poppubliken och det danssugna klubbfolket i varsin hand och introducerade dem för varandra, på så vis har han öppnat ögon och öron för nya världar.

Mer info om respektive artist finns på: www.hultsfredsfestivalen.se/artister
Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias. Biljetter via Eventim.se/hultsfred
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-01-09 17:01:07
Fatboy Slim och Lorentz & Sakarias klara för festen!

Det finns DJ:s och det finns DJ:s, och så finns det Fatboy Slim. Med acid house-smileyn som ständig följeslagare har han lyft festen för miljoner människor över hela världen, spelat på kinesiska muren lika självklart som inför 250.000 besökare på stranden i hemstaden Brighton. När han under avslutningsceremonin för OS i London 2012 dyker upp ur en folkvagnsbuss där en enorm uppblåsbar bläckfisk vecklar ut sig som DJ-bås vibrerar hela arenan av publikens jubel- ingen kan få igång en fest såsom Fatboy Slim. Det är därför med oerhörd glädje vi välkomnar the funk soul brother till Småland i sommar!

Vi välkomnar även Lorentz & Sakarias till festivalen. Duon som efter en tids tystnad 2012 äntligen kom tillbaka och det med besked. Ingen annan svensk artist just nu fångar upp så många känslor hos en så bred publik. Med debuten Vi mot världen var det festen som stod i fokus, med uppföljaren Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast bjuds vi in till den eftertänksamma efterfesten. Singlarna Garbo, Astrid & Taube och Diamant har rullats kontinuerligt i både radion och på klubbgolven under året och inför de stundande musikgalorna har de nominerats i flertalet kategorier både för Grammis och P3 Guld.
Biljettinformation:
Observera att priset på biljetterna höjs med 100SEK för samtliga varianter fr.o.m. fredagen 20130201. Biljetter finns att köpa via Eventim.se/hultsfred

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew och Adrian Lux. Fler akter tillkommer. Mer info hittar du på: www.hultsfredsfestivalen.se
2013 är igång - nedräkningen inför festen börjar nu!
yours truly,
Hultsfred
Hultsfredsfestivalen | FESTIVALPHOTO