Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Roskilde Festival

Roskildefestivalen är en årligen återkommande musikfestival i den danska staden Roskilde.

Enligt traditionen öppnar campingområdet den sista söndagen i juni, vilket erbjuder festivalgästerna gott om tid att komma till ro och "värma upp". Officiellt börjar festivalen följande torsdag vid festivalområdet och pågår i fyra dagar.

Festivalen hölls första gången 1971 under namnet Sound festival och arrangerades av elevrådsordföranden och vice elevrådsordföranden vid gymnasiet Katedralskolan, Mogens Sandfær och Jesper Switzer Møller, tillsammans med bokningsagenten Carl Fischer. Festivalen pågick i två dagar på Dyrskuepladsen, och fokus låg på jazz, blues och folkmusik. Den var Danmarks första större musikfestival, men trots publisuccé gick festivalen med förlust. 1973 togs festivalen över av "the Roskilde Foundation", som sedan dess har skött festivalen som en ideell organisation för utvecklandet och stöttandet av musik, kultur och humanism.

Numera finns det ett flertal scener. Den orange scenen köptes av The Rolling Stones som använt den under en Europa-turné. Scenen användes första gången 1978 då bland andra Bob Marley uppträdde på den.

År 2000 klämdes nio personer ihjäl och ett trettiotal personer skadades under en konsert med Pearl Jam. Ledningen bestämde att inte avbryta festivalen.

Numera pågår festivalen i fyra dygn (+uppvärmningsdagar) och musikinriktningen är främst rock, elektronisk dansmusik och hiphop, och festivalen lockar besökare från Skandinavien och resten av Europa. Under 2000-talet har festivalen årligen ungefär 170 band, 3000 artister, 70000 betalande gäster, 25000 volontärer och 4000 mediarepresentanter på ett område stort som 25 fotbollsplaner. 25 personer jobbar heltid året runt med att arrangera festivalen.

Vi på Festivalphoto har besökt festivalen 18år i rad och många fler kommer det bli, vi ses där!

http://roskilde-festival.dk/


Bevakade festivaler:

    Roskilde Festival 1999

    Roskilde Festival 2000

    Roskilde Festival 2001

    Roskilde Festival 2002

    Roskilde Festival 2003

    Roskilde Festival 2004

    Roskilde Festival 2005

    Roskilde Festival 2006

    Roskilde Festival 2007

    Roskilde Festival 2008

    Roskilde Festival 2009

    Roskilde Festival 2010

    Roskilde Festival 2011

    Roskilde Festival 2012

    Roskilde Festival 2013

    Roskilde Festival 2014

    Roskilde Festival 2015

    Roskilde Festival 2016

    Roskilde Festival 2017

    Roskilde Festival 2019

Namn* Kommentar*
E-post  
     

Roskildenytt Roskildenytt Skriven 2019-04-30 23:54:09
Roskildefestivalen kompletterar musikprogrammet med 10 nya namn

Empire of the Sun, Death Grips, Aurora, Fontaines D.C., cupcakKe med flera kompletterar musikprogrammet för Nordeuropas största festival. Det fullständiga programmet innehåller totalt 188 artister.


Dessa nya namn läggs till i listan över redan offentliggjorda namn som bland annat innehåller Robyn, Cardi B, Bob Dylan, Silvana Imam, Chance the Rapper, Travis Scott, The Cure, Rosalía, Vampire Weekend med flera. Sammanlagt spelar artister från mer än 40 olika länder på festivalens åtta scener.

Visuellt stimulerande pop och mycket punk.
De australienska popfavoriterna i Empire of the Sun är äntligen tillbaka. De hade sitt genombrott med singlar som Walking on a Dream och We Are the People, och med ett nytt album på väg ger de sig nu ut på en exklusiv sommarturné där deras enda stopp i Skandinavien kommer vara på årets upplaga av Roskildefestivalen.

Empire of the Sun kommer att spela på den Orange scenen, som festivalen ursprungligen köpte av The Rolling Stones 1978. Empire of the Sun spelar där på samma dag som Travis Scott, den brasilianska sambalegenden Jorge Ben Jor och den lokala hjälten MØ.

Roskildefestivalens programchef Ander Wahrén säger:

"Det är både med stor glädje och lättnad vi äntligen kan presentera hela musikprogrammet som sammanlagt innehåller 188 artister från hela världen. När programmet äntligen är offentliggjort kan festivalgästerna börja planera inför sina egna musikfyllda festivalresor."

Efter att ha släppt albumet Year of the Snitch förra året är Death Grips nu redo att erövra nya fans i Norden under sin Roskildedebut. Den här energirika och punkinspirerade raptrion spelar på Arena - en av Europas största tältscener - på samma dag som Underworld, Johnny Marr och Jungle.

Punkattityden representeras därmed till max i dessa uppträdanden. Den Dublinbaserade gruppen Fontaines D.C. har just släppt sitt kritikerrosade album Dogrel. De spelar på den klassiska Pavilion-scenen samma dag som bland annat Rolling Blackouts Coastal Fever, Carpenter Brut och norska Ulver.

Melbourne-kvartetten Amyl & the Sniffers är redo att inta festivalens minsta scen, Gloria, på samma dag som bland annat Stella Donnelly, Tirzah och Crack Cloud.

Shame är också tillbaka till Roskilde. Den här gången spelar de på den teaterinspirerade Avalon-scenen. De spelar som sista band den dagen, efter bland annat Neneh Cherry, Sharon Van Etten, Fatoumata Diawara och Jon Hopkins.

Dagens övriga offentliggöranden omfattar den norska popstjärnan Aurora, de återkommande electro-rockarna Spleen United, den amerikanska sångaren och låtskrivaren Sidney Gish, den barnförbjudna rapparen cuppcakKe och nordmakedonska Džambo Aguševi Orchestra.

Svenska ikoner på scenerna
Roskildefestivalen har åtta musikscener vars kapaciteter sträcker sig från cirka 1 000 till 60 000 åskådare. Silvana Imam har fått den prestigefyllda uppgiften att spela först på den Orange scenen på onsdagen, där även Bob Dylan och Cardi B kommer att spela på huvudscenen. Robyn förbereder sig för en riktig dansfest på fredag kväll på den Orange scenen och Neneh Cherry intar Avalon på torsdag.

Under festivalens första tre dagar är musikprogrammet tillägnat Nordens största talanger. Bland annat har artister som Silvana Imam, Icona Pop, Kornél Kovács, Albin Lee Meldau och Josefin Öhrn spelat här tidigt i sina respektive karriärer. I år uppträder svenska talanger som Linn Koch-Emmery, Z.E och Arre! Arre! uppträder som en del av talangprogrammet.

Här är de tio artister som läggs till programmet idag:

Death Grips (US)
Empire of the Sun (AU)
Spleen United (DK)
Amyl & the Sniffers (AU)
Aurora (NO)
cupcakKe (US)
Džambo Aguševi Orchestra (MK)
Fontaines D.C. (IE)
Shame (UK)
Sidney Gish (US)

Konst- och aktivismprogrammet kommer att publiceras senare under våren.
• Biljetter för hela festivalen kostar 2 100 DKK (inkluderar kostnadsfri åtkomst till camping samt mat och dryck du vill ta med).
• Endagsbiljetter kostar 1 050 DKK, men endast ett begränsat antal är tillgängliga för var och en av festivalens fyra dagar.
• Totalt kommer 180 artister att spela på festivalens åtta scener.
• Se mer på roskilde-festival.dk.
Roskildenytt Roskildenytt Skriven 2018-10-29 10:09:10
Första artister för Roskildefestivalen 2019

Tolv artister som bland annat inkluderar Travis Scott, indiefavoriten Julia Holter, den finska popstjärnan Alma, R&B-sensationen Tirzah och trashlegenderna Testament har nu offentliggjorts för den ideella danska musikfestivalen. Totalt kommer 180 artister att spela på den 49:e upplagan av Norra Europas största musikfestival. Biljetterna släpps den 30 oktober.


Roskildefestivalen 2018 var en både solig och utsåld historia, vilket gjorde det möjligt att donera miljontals danska kronor till sociala och kulturella välgörenhetsorganisationer. Den ideella danska musikfestivalen offentliggör nu de första 12 av sammanlagt 180 artister som kommer att uppträda på den 49:e upplagan av Roskildefestivalen i 2019.

Travis Scott är en av hans generations största hip-hopartister, något som cementerats i och med släppet av hans tredje album, Astroworld, tidigare i år. Detta album toppade inte bara billboardlistan utan inkluderade även en lång rad kända artister som ville samarbeta med den 26-åriga rapparen från Houston: Bland dem kan bland annat The Weeknd, Drake, Kanye West, Tame Impala och Thundercat nämnas.

Travis Scott har fått lovord för hans lekfullhet och mycket energiska live-uppträdanden.

Programchefen Anders Wahrén säger:

"Travis Scott är en av modern hip-hop främsta liveartister och han är definitivt redo att inta vår berömda orange scen. Han kommer snart att vara en riktig ikon. Jag kan inte vänta på sommaren!"

Framtidens pop och metallegender
Tirzah slog igenom på riktigt i år med hennes debutalbum Devotion, som innehåller hennes alldeles egna slag av alternativ R&B-pop. Julia Holter, som snarare kan betecknas som en art-popartist är inte heller ny på Roskildefestivalen: Förutom egna framträdanden var hon även en av artisterna som deltog i det spektakulära öppningsframträdandet på den orange scenen 2016, som en del av Orchestra of Syrian Musicians tillsammans med Damon Albarn, Noura Mint Seymali med flera.

Alma är en av framtidens stora stjärnor som har fått många fans tack vare hitsingeln Chasing Highs och samarbeten med MØ, Charli XCX och Tove Lo.

Gitarrälskare kommer att ha mycket att se fram emot tack vare bland annat de livfulla indierockarna Parquet Courts och de som vill ha något tyngre kan glädja sig åt att se trashlegenderna Testament på festivalen igen. De som ser fram emot sällsyntheter och extrem metal bör gå och se dubbelframträdandet med Full of Hell och The Body.

Fans av elektronisk musik kan se fram emot framträdanden av den mycket uppskattade technoartisten Blawan och de mer visuella Rival Consoles.

Följande tolv artister har offentliggjorts för Roskildefestivalen 2019:

Travis Scott (US)
Scarlet Pleasure (DK)
Testament (US)
Alma (FI)
Blawan (UK)
Ghetto Kumbé (CO)
Full of Hell & The Body (US) spelar tillsammans
Julia Holter (US)
Nicola Cruz (EC)
Parquet Courts (US)
Rival Consoles (UK)
Tirzah (UK)
• Biljetterna för Roskildefestivalen släpps den 30 oktober. Biljetter för hela festivalen kostar 2100 DKK (inkluderar kostnadsfri åtkomst till camping samt mat och dryck du vill ta med).
• Endagsbiljetter kostar 1050 DKK, men endast ett begränsat antal är tillgängliga för var och en av festivalens fyra dagar.
• Fler artister kommer att offentliggöras inom kort.
• Totalt kommer 180 artister att spela på festivalens åtta scener.
• Se mer på roskilde-festival.dk
Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Föreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 345 miljoner svenska kronor till donation.
Roskildenytt Roskildenytt Skriven 2018-04-05 05:48:10
--Roskildefestivalen släpper årets program--

Bland nyheterna på årets festival hittar vi Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack och popens nästa superstjärna Dua Lipa. De nya 59 namnen inkluderar även Anderson .Paak & The Free Nationals, Interpol, Charlotte Gainsbourg, Kali Uchis och Stone Sour.

Den danska ideella festivalen kan redan skryta med namn som Eminem, Gorillaz, Cardi B, Bruno Mars, Nine Inch Nails samt massor av nya, lovande och stilbildande artister från fler än 35 länder. Idag läggs även Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack och den prisbelönta popstjärnan Dua Lipa tillsammans med 57 andra namn till i listan över artister som kommer till årets Roskildefestival.

Bland de 59 nya namnen finns även Anderson .Paak & The Free Nationals, Interpol, Charlotte Gainsbourg, Joey Bada$$, Kali Uchis, John Maus, Stone Sour och The Streets frontman Mike Skinner.

Därmed är hela listan komplett, och Roskildefestivalen är redo att skicka de 130 000 besökarna på en veckolång upptäcktsresa, präglad av starka åsikter och aktivistisk konst som bryter mot format och förväntningar.

Den tidigare visselblåsaren Chelsea Manning och klimataktivisten Tuina Nikienta Olivier från Burkina Faso bjuder in till samtal. En 25 meter lång, antikapitalistisk jätteorm leder ner deltagarna till festivalplatsen under högröstad ledning av det skotska konstnärsparet Zoe Walker & Neil Bromwich, och Folkekirkens Nødhjælp bjuder in till VM i Olikhet på en helt orimlig fotbollsplan medan de tyska konstnärerna Paul Barsch & Tilman Hornig låter lyxiga konstlimousiner köra runt bland de boende på campingen.

Roskildefestivalens programchef Ander Wahrén säger:

"Det här är kulmen på ett helt års intensivt arbete. Och det är en fantastisk känsla att kunna presentera ett program som innehåller både ikoniska och aktuella musikartister som Nick Cave, Massive Attack och Dua Lipa och tänkvärda inslag som Chelsea Manning och en orättvis fotbollsplan från Folkekirkens Nødhjælp. Det är precis den form av mångfald, aktivism och nyfikenhet som vi drömmer om när vi sätter ihop programmet."

Mer information om programmet och artisterna finns på roskilde-festival.dk.

Roskildefestivalen kommer att offentliggöra ytterligare en handfull artister fram till festivalen, och det kompletta konstprogrammet kommer att lanseras under våren.

• Totalt 175 artister spelar på årets Roskildefestival.
• Roskildefestivalen äger rum mellan lördagen den 30 juni och lördagen den 7 juli 2018.
• Biljetter till Roskildefestivalen kostar 2100 DKK (exklusive avgifter). Ett begränsat antal endagsbiljetter finns till salu för 1050 DKK (exklusive avgifter). Onsdagen är utsåld.
• Biljetter kan köpas på roskilde-festival.dk.

Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Föreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 345 miljoner svenska kronor till donation.
Roskildenytt Roskildenytt Skriven 2018-03-01 03:18:22

Nine Inch Nails och Fever Ray till RoskildefestivalenLegender som Nine Inch Nails och My Bloody Valentine kommer tillbaka till Roskildefestivalen tillsammans med kompromisslöse Fever Ray samt hiphopikonerna Talib Kweli och Yasiin Bey som uppträder tillsammans under namnet Black Star. Peter Sommer intar den orange scenen med sitt nya album. Sammanlagt är 26 nya namn nu klara för Roskildefestivalen 2018.Världsstjärnor som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars och Cardi B finns redan på listan över artister som ska spela på Roskildefestivalen 2018. Efter måndagens offentliggörande av bl.a. Chelsea Manning, Stefflon Don och Sigrid läggs nu ytterligare 26 högaktuella artister till i programmet med både väletablerade legender och framstormande stjärnskott från hela världen.

Gränssökande på amerikanska och svenska
Med Trent Reznor i fronten etablerade sig Nine Inch Nails snabbt som ett intensivt och gränssökande band, och de har varit ett av de mest inflytelserika amerikanska banden under de senaste 25 åren. Nine Inch Nails är kända för sin unika industrirock, och skivor som The Downward Spiral (1994) och The Fragile (1999) är inget annat än moderna klassiker.

I år väntas de släppa den sista delen i sin rosade EP-trilogi som spelas live med hits som Closer, Head Like a Hole och Hurt.

Svenska Karin Dreijer, bättre känd som Fever Ray, utforskar människans mörka vrår med stor framgång. Hon var ena halvan av The Knife, där hon tillsammans med sin bror Olof var med om att omdefiniera elektronisk musik.

Idag är hon ledande inom experimentell popmusik, och hennes framträdanden är kända för att vara både överväldigande och provocerande. Det nya albumet Fever Ray var bland höjdpunkterna 2017, och besökarna kan förvänta sig både välkänt material och flera överraskningar när hon intar Arena den här gången.

Legender inom både noiserock och hiphop
Tidernas största noiserockband My Bloody Valentine återvänder till Roskildefestivalen efter 10 år. Med ett nytt album på väg är de redo att trollbinda festivalgästerna med både nya låtar och gamla klassiker - inte minst från noiserockens magnum opus Loveless från 1991.

Albumet Mos Def & Talib Kweli Are Black Star från 1998 är definitivt en höjdpunkt i hiphopens historia. Sedan dess har Mos Def bytt namn till Yasiin Bey, och tillsammans med Talib Kweli är han en av tungviktarna som har format den moderna rapen. Under namnet Black Star återvänder de med en ny platta och uppträder för första gången tillsammans på Roskildefestivalen.

Den tidigare gitarristen i Mew, Bo Madsen, debuterar på Roskildefestivalen med sitt projekt Turbolens, som förutom frontmannen själv på gitarr och sång består av en grupp barn i åldern 12-15 år.

Många andra talanger kommer att bidra till den 48:e utgåvan av den danska non-profitfestivalen: Nio enormt lovande artister från Danmark, Sverige och Norge har idag offentliggjorts för tillväxtscenerna Rising och Countdown.

Roskildefestivalens programchef Ander Wahrén säger:

"Både Nine Inch Nails och Fever Ray är gränssökande artister som har fått en stor publik med sin intensiva och ibland dystra musik. Båda banden är sprudlande live, och spelar med en mäktig inlevelse i musiken som skapar en enorm gemenskap."

"Rockmusiken lever och frodas 2018. My Bloody Valentine och supergruppen Dead Cross är exempel på den energi som bara de bästa rockkonserterna kan ge. Samtidigt ser vi även tecken på nerver och närvaro i andra genrer med alternativ pop från Sampha och den elektroniska stjärnan Four Tet. För dem handlar allt om att överväldiga publiken. Det är helt enkelt jobbigt att vänta på att det äntligen ska bli sommar."

Följande 26 artister offentliggörs idag till Roskildefestivalen 2018:

Nine Inch Nails (US) - Onsdag 4 juli
Black Star (US) - Torsdag 5 juli
Fever Ray (SE) - Fredag 6 juli
My Bloody Valentine (UK/IE) Torsdag 5 juli
Peter Sommer (DK)
Celeste (FR) - Fredag 6 juli
6LACK (US) - Torsdag 5 juli
AMMAR 808 (TN) - Fredag 6 juli
Dead Cross (US) - Fredag 6 juli
El Leopardo (CO)
Four Tet (UK) - Fredag 6 juli
Laurel Halo (US) - Fredag 6 juli
MHD (FR) - Lördag 7 juli
Sampha (UK) - Fredag 6 juli
Superorganism (INT) - Torsdag 5 juli
Turbolens (DK) - Torsdag 5 juli
Yasmine Hamdan (LB) - Torsdag 5 juli

Rising och Countdown 1-3 juli:

B From E (DK)
Emil Kruse (DK)
Fool (DK)
Gurli Octavia (DK)
Marshall Cecil (DK)
Pale Honey (SE)
SASSY 009 (NO)
Simon Littauer (DK)
Slægt (DK)

175 artister i listan
Roskildefestivalen har nu släppt 86 namn till 2018 års upplaga, och listan kommer slutligen att innehålla 175 namn. Många fler namn kommer att offentliggöras inom kort.

• Totalt 175 artister spelar på årets Roskildefestival.
• Roskildefestivalen äger rum mellan lördagen den 30 juni och lördagen den 7 juli 2018.
• Biljetter till Roskildefestivalen kostar 2100 DKK (exklusive avgifter). Ett begränsat antal endagsbiljetter finns till salu för 1050 DKK (exklusive avgifter). Onsdagen är utsåld.
• Biljetter kan köpas på roskilde-festival.dk.

Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Föreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 345 miljoner svenska kronor till donation.
Roskildenytt Roskildenytt Skriven 2018-02-26 05:41:43

Chelsea Manning kommer till RoskildefestivalenNär den amerikanska aktivisten Chelsea Manning kommer och berättar om rättigheter och personligt engagemang på årets Roskildefestival blir det samtidigt hennes första besök i Skandinavien sedan hon benådades 2017. Dessutom bjuds festivaldeltagarna på aktivistisk street art och ny musik.Under de senaste tre åren har konsten, debatterna och aktivismen på Roskildefestivalen fokuserat på global jämlikhet. Som non-profitfestival har deltagarna alltid uppmuntrats till att engagera sig, och 2018 blir ännu ett år i aktivismens tecken.

Under temat Equality är ambitionen att inspirera till ställningstagande och nya idéer, och 2018 kommer festivalen att brinna av aktivistiskt engagemang när den amerikanska aktivisten Chelsea Manning gästar festivalen under till första europeiska framträdande sedan hon benådades 2017.

2013 dömdes Chelsea Manning under namnet Bradley Manning till 35 års fängelse i en militärdomstol för att ha läckt hemlig information om USAs krigsföring i Afghanistan och Irak.

Den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama sänkte straffet som en av sina sista åtgärder i Vita huset. Sedan hon släpptes fri har Chelsea Manning, som efter domen identifierat sig som kvinna, slagit in på den aktivistiska banan som förespråkare för offentlig transparens i en digitaliserad värld samt för transpersoners rättigheter.

Torsdagen den 5 juli pratar Chelsea Manning om aktivism och om att skapa förändringar i världen.

Roskildefestivalens chefsintendent Mette Woller berättar:

"Chelsea Manning har om någon en dramatisk och personlig berättelse som är både relevant och aktuell i världen 2018. Det är i synnerhet hennes vilja att livsomvälvande beslut och därefter ta de enorma konsekvenserna av sina handlingar som vi tror kommer att samla och påverka sommarens festivaldeltagare. Samtidigt vill vi möjliggöra öppna samtal, så att deltagarna själva kan vara med och ställa frågor under resans gång."

Aktivistisk street art mot ojämlikheter
Där Chelsea Manning använder sina ord och sin historia som sina vapen, använder de anmärkningsvärda street art-konstnärerna ±Maismenos± och sitt missnöje mot världens orättvisor genom sina visuella verk i det offentliga rummet. Deras konstverk kommer att få centrala placeringar på festivalområdet.

Dagens övriga offentliggöranden innehåller dessutom det alternativa svenska rockbandet Rome Is Not a Town, det brittiska hiphop-hoppet Stefflon Don samt Norges popsensation Sigrid, som nyligen vann BBCs prestigefyllda pris "Sound of 2018".

Följande 11 artister offentliggörs idag inför Roskildefestivalen 2018:

The Blaze (FR) - Onsdag 4 juli
Rome Is Not A Town (SE)
Kelly Lee Owens (UK)
Juana Molina (AR)
Sigrid (NO) - Lördag 7 juli
Stefflon Don (UK)
Regelbau presents Central + DJ Sports + C.K + Manmade Deejay (DK) - Torsdag 5 juli
Ond Tro (DK) - Torsdag 5 juli
Smerz (NO)
Nyt Liv (DK) - Torsdag 5 juli
Motorsav (DK) - Torsdag 5 juli
Yonaka (UK) - Lørdag 7 juli

Nytillkomna till konst- och debattprogrammet:

Chelsea Manning (US) - Thursday 5 July
±Maismenos± (PT)
Bankslave (KE)

175 artister i listan
Roskildefestivalen har tidigare släppt 48 namn till 2018 års upplaga, och listan kommer slutligen att innehålla 175 namn. Många fler namn kommer att offentliggöras inom kort.
Artister som Eminem, Cardi B, Gorillaz, First Aid Kit, Bruno Mars, David Byrne, Stormzy och Mogwai har redan offentliggjorts. Sammanlagt 175 artister kommer att spela på de åtta olika scenerna.

• Totalt 175 artister spelar på årets Roskildefestival.
• Roskildefestivalen äger rum mellan lördagen den 30 juni och lördagen den 7 juli 2018.
• Biljetter till Roskildefestivalen kostar 2100 DKK (exklusive avgifter).
• Ett begränsat antal endagsbiljetter finns till salu för 1050 DKK (exklusive avgifter). Onsdagen är utsåld.
• Biljetter kan köpas på roskilde-festival.dk.

Roskildefestivalen arrangeras av frivilliga eldsjälar och är 100 % ideell. Allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål av Föreningen Roskilde Festival. Sedan starten på 1970-talet har Roskildefestivalen dragit in över 345 miljoner svenska kronor till donation.
Roskilde Festival | FESTIVALPHOTO