Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Knarrholmen

Knarrholmen är en stadsfestival i Göteborgs skärgård, endast 12 minuters båtresa från Saltholmen.

www.knarrholmen.com


Bevakade festivaler:

    Knarrholmen 2013

Namn* Kommentar*
E-post  
     

Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-05-19 17:31:12
SISTA SLÄPPET!
Då är det dags att avslöja dom sista bokningarna till årets festival. Nästa fredag drar det igång!

Musikguiden i P3: Session. Med Division of Laura Lee och JJ.
Vi är mycket glada över att Musikguiden i P3: Session kommer spela in ett program på lilla scenen. Dom har bjudit in JJ och Division of Laura Lee att göra varsitt set. Så kom och se ett radioprogram bli till. Det sänds dock inte live.

Sen har vi bokat på ytterligare några dj’s i och med att vi har femtillstånd.

Yaki-Da presenterar: Bella Boo
Det är mycket bas när Bella Boo spelar skivor. Hon är en del av kollektivet Ham City och hon dj’ar dessutom flitigt i Musikguiden i P3. Det händer även att hon spelar med Christian Dinamarka, hon är polare med Gnucci och allmänt grym. Vi ser verkligen fram emot hennes dj-set!

Alexandra Dahlström
Alexandra är förutom en utmärkt skådis även en fena på att vända skivor. Det har hon visat gång och gång igen i Stockholm men även vid några väl valda tillfällen i Göteborg. Nu är det dags igen och det kommer bli underbart.

Morgan Larsson
Du har hört och älskat och skrattat med honom i Christer i P3 i en massa år. Nu ska vi se vad hans musiksmak går för. Vi har lite svårt att föreställa oss vad det kan bli men är fullt övertygade om att det kommer vara precis vad vi längtat efter hela året.


Igår kom första väderleksprognosen för nästa helg. 24 grader och sol! Packa ner badkläder, solskyddsfaktor och badlakan så ses vi på Knarrholmen den 24-25 maj. Förutom ovan listade band spelar även bl a Erol Alkan (UK), Jens Lekman (2 set!), Lorentz & Sakarias, Kleerup (DJ-set) och El Perro Del Mar. Samtligan bokade band och all information du behöver om festivalen hittar du på www.knarrholmen.com
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-05-19 17:30:12
KLEERUP TILL KNARRHOLMEN!
Vi har bokat en världsartist och en Knarr-favorit för att spela skivor på årets festival. Dessutom kryddar vi programmet med lite andra aktiviteter för att ge er alla en goare festivalupplevelse.

KLEERUP + GÄST (Dj-set)
Andreas Kleerup visar ständigt prov på vilken lysande producent han är. Albumet Kleerup som släpptes 2008 innehåller så många hits att en blir helt snurrig. Han är just nu aktuell med låten Requiem Solution där Loreen gästar och ett album släpps i höst. På Knarrholmen gör han ett dj-set och har med sig en hemlig gäst. Vi är mycket spända på att se vem det är.

JJ (DJ-set)
Två år i rad har JJ gjort lysande spelningar på Knarrholmens stora scen. I år tänkte vi att de skulle få gå loss bakom skivspelarna. Vi har sett dem spela på såväl Jazzhuset som Yaki-Da och älskar deras låtval.


Övriga aktiviteter
Hur underbart det än må vara med livemusik är det bra att kunna göra lite andra saker mellan varven. På Knarrholmen kan vi erbjuda bingo, quiz och tryckartält.

Boulier de Lotto
Precis som tidigare år kommer klassiska men numera insomnade klubben Boulier de Lotto och gästspelar hos oss. Det är klassisk bingo i en lite udda tappning.

Quizadillas
Glöm trötta quizmasters på en bar som ger mer uppmärksamhet åt den stora stark som står på bordet än på quizpappret med frågor. Quizadillas är ett levande filmquiz där scener spelas upp live inför publik. Underhållning på hög nivå!

Tryckartältet
Från solnedgång till soluppgång har vi i år bokat in Tryckartältet. De har tidigare gjort succé på Gagnef och i år är det dags att kramas på Knarrholmen. Kombinationen utkiksplats + rökmaskin + discokula + ballader kommer göra dig euforisk och knäsvag på samma gång.
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-05-19 17:29:37
Hästpojken, Lilla Namo och tre till klara för Knarrholmen!
Nu är det dags att avslöja ytterligare några bokningar till festivalen nu när det är strax under en månad kvar. Vi är oerhört glada över alla fem bokningar och gläds åt att våren äntligen fattat att det är läge att infinna sig. I slutet av maj när vi sitter där på Knarrholmens klippor kommer det vara perfekt!

Hästpojken
Hästpojken släppte för lite drygt en månad sen efterlängtade albumet En magisk tanke. Låtar från skivan har haft hög rotation på P3 och bandets turné har varit ett segertåg med utsålda spelningar bland annat på Pustervik och Debaser Slussen. Vi är därför oerhört glada att de har tid att gör ett stopp på Knarrholmen.

Lilla Namo
Ifjol slog låten Haffa Guzz ner som en bomb. Roligt, smart och svängigt. Sen dess har det släppts ytterligare en singel plus att Lilla Namo gästar på Petters nya låt King. Live är Lilla Namo självklar. Hon ger energi och tar plats och är coolare än de flesta vi känner.

Anton Kristiansson
Anton är aktuell med nya, hyllade skivan Fred på jorden där såväl Leka leva som Din alltid alltid har haft fin rotation på P3. Två dagar efter plattan släpptes gjorde Anton och hans band en P3 Session-inspelning och visade för hela Sverige exakt hur bra dom är live.
Om debuten ”Och jag” var den perfekta kombinationen av Göteborgspop och hiphop är Fred på jorden en lysande hybrid mellan The Smiths och hiphop. Och såväl som på debuten innehåller nya albumet flera fina gäster. Vi hoppas och tror att flera av dom dyker upp på spelningen på Knarrholmen.

Gobi Bear (PT)
Gobi Bear heter egentligen Diego och är en portugisisk singer-songwriter. Han spelar intim folkrock och har spelat en massa hemma i Portugal. På första året hann han med över 50 spelningar och sen har det rullat på. Hans charmiga indie har gjort att han fått öppna för en massa internationellt kända namn. Gobi Bear må vara ensam på scen men har ett gäng instrument med sig och han bygger loopar och skapar låtar med leksakslikande instrument och en postrock-gitarr.

Xenia Kriisin
Xenia Kriisin är en Göteborgsbaserad musiker med bakgrund i jazz och improvisation som tänjer på popmusikens gränser. Live präglas Xenia Kriisins musik av djärvhet och oväntade vändningar och en förmåga att låta varje konsert ta sig dit den vill, utan tyglar. I centrum finns sångrösten men också det sparsamma sound som hon utvecklat med cittra och synthbaspedal. Hon släppte precis sin debutsingel Firearms på Göteborgsbolaget Luxury, hennes första spelning efter singeln är såklart på Knarrholmen! I höst kommer albumet, som vi har fått höra, och vi kan intyga att det låter fantastiskt.
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-05-19 17:29:05
VI DRAR TILL LANDET presenterar två nya bandbokningar.
Skilla och Le Systéme!

SKILLA

Få är de som lyckas att vara direkta. Skilla är ett sånt band som rakryggat och omedelbart förmedlar sin grandiosa pop – rakt in bakom revbenen. Kanske ligger det i de oväntade, sirliga vändningarna musiken tar? Kanske i de uppfinningsrika arrangemangen? Kanske i den uttrycksfulla rösten och körerna? Vi vet inte. Och det är just när vi inte vet som vi vet att det är bra.


Le Systéme + special guest

Fabian Kallerdahl och Michael Edlund var på en klubb i East Village, New York, när de hörde en lite yxig men saligt groovig jazz produceras av en japansk Korg-orgel och trumset. Där och då hade kärleken fötts till ljudbilden som projektet Le Systéme bygger på. I skärningspunkten mellan afro, jazz, ös, pop och impro finner vi dom – Fabian bakom korgeln och Michael vid trummorna och fantastiska Lisen Rylander på saxofon, speciellt för detta tillfälle .
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2013-05-19 17:28:21
MAZARINE STREET OCH TVÅ BAND TILL KLARA FÖR KNARRHOLMEN

Vi har bokat på tre utsökta popband! Ett återförenat, legendariskt 90-talsband och två nya band från Göteborg som vi verkligen tror på.

Mazarine Street

Mazarine Street är ett av 90-talets finaste poppärlor. Dom släppte bland annat album på högkvalitativa Dolores Recordings som släppte bandets sista och otroligt älskade album Delirious (2001). Efter det la bandet ner. 2009 återutgav det numera insomnade bolaget Service ut tre låtar med bandet. Sen så bara hände det! I vintras gjorde bandet tre spelningar i Stockholm som efterband till The Soundtrack of Our Lives avskedsspelningar på Södra Teatern. Och i maj ges den som vill chansen att åter se dom live. Ta den!Vanligt Folk

Vanligt Folk är en trio från Göteborg som precis gett ut en vinyl-tolva på Progress Productions. Att PSL premiärvisar videon och själva Per Sinding Larsn listar bandet som ett av de som man ska hålla koll på under året gör inte bandet mindre intressant. Vi älskar musiken och bokade dom direkt. Tänk korsningen Broder Daniel, Einsturtzende Neubaten och Nick Cave och vi börjar närma oss hur det låter.Crystal Boys

Melankolisk, instrumental, lo-fi från Göteborg. Till många av låtarna finns dessutom utsökta videos på diverse videokanaler på internet.
Vi fick ett mail med en videolänk och blev helt sålda. Ungefär fem minuter senare var det bokat och klart.Knarrholmen äger rum den 24-25 maj på ön med samma namn i Göteborgs södra skärgård. Sen tidigare är bland andra Jens Lekman, El Perro Del Mar, Erol Alkan och Lorentz & Sakarias bokade. Samtliga bokade band och all annan information du behöver finns på www.knarrholmen.com
Knarrholmen | FESTIVALPHOTO