Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Metallsvenskan

Samla Sveriges hårdrockselit. Dela upp dem i lag, addera en boll, en publik och okänd mängd alkohol och du har Metallsvenskan.

Metallsvenskan har på bara fyra år vuxit upp och blivit ett av de största, häftigaste och mest omtalade eventen i Sverige. Inte minst i hårdrockskretsar förstås men även vunnit priser i mer kommersiella sammanhang som Örebrogalan och nominerats för bl.a Nerikes Allehandas årliga kulturpris.

Namnet Metallsvenskan är en ordlek som associerar på musikgenren ”Metal” och Sveriges förstaliga i fotboll, ”Allsvenskan”. En fotbollsturnering skapad till och för rockartister i huvudsak och hårdrockare i synnerhet.

Startåret 2009 blev en succé på alla sätt. Hammerfall & Sabaton avrundade arrangemanget efter en härligt underhållande dag med fotboll på Behrn arena. Ett av lagen stack ut lite extra: Bullet som kom, sågs och förlorade allt på planen men vann tveklöst allas hjärtan med sin totalt galna tolkning av spelet fotboll.

2010 års Metallsvenska radades upp med ett ännu större o starkare starfält med hårda lag från norr till syd. Twisted Sister, Sabaton & Raised Fist uppträdde live som final!

2011 var första året Metallsvenskan pågick i två dagar. Metallsvenskan flyttade också till Örnsro IP där ett helt område med scener och fotbollsarena byggdes upp. Bland annat uppträdde artister som D-A-D, Gamma Ray, Graveyard, Sator och Sodom. Totalt uppträdde 13 band.

2012 besökte totalt 9000 personer Metallsvenskan under två härliga dagar med högsommarvärme! Band som Europe, U.D.O., Raised Fist, Raubtier, Amaranthe, The Kristet Utseende, Paul Di’Anno och många fler uppträdde!

http://metallsvenskan.com


Bevakade festivaler:

    Metallsvenskan 2010

    Metallsvenskan 2011

    Metallsvenskan 2012

    Metallsvenskan 2013

    Metallsvenskan 2014

    Metallsvenskan 2015

    Metallsvenskan 2016

Namn* Kommentar*
E-post  
     

Metallsvenskan news Metallsvenskan news Skriven 2015-02-09 08:02:59
The line-up for this Metallsvenskan 2015 so far:

FRIDAY 29
Raised Fist
Behemoth
Candlemass
The Resistance
The Kristet Utseende
Aggressive Chill

SATURDAY 30
Motörhead
Blind Guardian
Powerwolf
Portrait
Abramis Brama
Pigeyes
Besser Bitch
ShadowQuest
Metallsvenskan | FESTIVALPHOTO