Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Uddevalla Solid Sound

Uddevalla Solid Sound är en musikfestival som tidigare arrangerades i slutet på Augusti men har nu flyttats till Juni. Ett brett register av populära och välkända artister. Syftet med festivalen är att berika och utveckla Uddevallas och regionens musik- och kulturliv och locka unga och vuxna från hela Västsverige och övriga landet på sikt.

Festivalen äger rum på Riversideängen i Uddevalla.

● Fakta: 20 Band, 2 x Scener, Serveringsbåt och tält, sittplatser mfl.
● Plats: Riversideängen, Uddevalla
● Kapacitet: 10 000 personer
● Arrangör: Trestad Event AB & Musikföreningen Uddevalla Solid Sound

● För mer information: www.uddevallasolidsound.se


Bevakade festivaler:

    Uddevalla Solid Sound 2013

    Uddevalla Solid Sound 2014

    Uddevalla Solid Sound 2015

    Uddevalla Solid Sound 2016

    Uddevalla Solid Sound 2017

Namn* Kommentar*
E-post  
     

USS17 USS17 Skriven 2017-05-08 15:23:50
Som sista artist är även OSKAR LINNROS klar för Uddevalla Solid sound.

USS17 USS17 Skriven 2017-05-04 15:51:21
Uddavalla Solid Sound 2017 16-17 Juni
Uddevalla Solid Soun Uddevalla Solid Soun Skriven 2017-05-04 15:48:31
Till Uddevalla som ligger norr om Göteborg (Ca 1 tim med bil) kommer följande artister.

ICONA POP
JOHNOSSI
MISS LI
LINNEA HENRIKSSON
NAUSE
PARHAM
TJUVJAKT
REIN
HOLY NOW
RUBY EMPRESS
SKOOB & ANOYA
SARAH KLANG
TAMZENE (UK)
MIRA AASMA
SEEB

Underbar blandning av artister både stora som små som snartt ommer att bli större.
Intressant och spännande att se Mira Aasma uppträda. En oräddd kreativ tjej som går sin egna väg. Lyssna bara på Whale song som jag tycker låter helt underbart. Just do it,

http://www.uddevallasolidsound.se/
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2014-08-18 05:20:28
Uddevalla Solid Sound gör miljösatsning!
startar Sverigeexklusivt samarbete med NordicEKO/Klean Kanteen

Som den första festivalen i Sverige kommer Uddevalla Solid Sound att servera dryck i Klean Kanteens pintmuggar. För att minska användandet av plastmuggar och för att göra miljön en tjänst kommer den egenbryggda FIPA:n att serveras i en pintmugg tillverkad av livsmedelsklassat (18/8) rostfritt stål.

Klean Kanteen tillverkas av 100% återvunnet 18/8 livsmedelsklassat rostfritt stål. Det är alltså ett hållbart och miljömässigt bättre alternativ än de plast- och aluminiummuggar som brukar finnas på andra evenemang och festivaler. Den kommer inte att gå sönder som ett ölglas och den kommer heller inte att fylla soptunnan eller sorteringsstationen som andra engångskärl.

- NordicEko/Klean Kanteen har ingått i samarbete med oss och erbjuder sina rostfria Pintmuggar under festivalen för vår specialbryggda öl. Vi har valt att göra detta för att minska användningen av engångs artiklar av typ plast och papp. Detta kommer att bespara miljön, hålla festivalsområdet rent och snyggt och samtidigt bespara oss tid och pengar i renhållning, säger Pontus Blom, Produktionschef på Uddevalla Solid Sound.

Det är den exklusiva (bryggt för festivalen) FIPA:n (Festival Indian Pale Ale) som kommer att serveras med Klean Kanteen muggen. Fler och fler kommer till festivalen varje år, och därför är det extra viktigt att ta hänsyn till miljön. Klean Kanteen är en viktig pusselbit för att minska engångsartiklarna på festivalen och för att nå festivalens vision om en minskad miljöpåverkan.

- Detta är ett vanligt förekommande miljösamarbete i USA på många festivaler där Klean Kanteen samarbetar med arrangören för att påverka miljön på minsta möjliga sätt. Tanken är att vi aldrig kommer behöva köpa in plastglas igen utan att vi istället kommer kunna använda dessa år efter år då de håller en livstid, - fortsätter Pontus Blom.

Datum för 2014 års festival: 29 & 30 Augusti

Plats: Riversideängen
Festivalnytt Festivalnytt Skriven 2014-08-17 13:27:08
Uddevalla Solid Sound brygger världens första FIPA

Uddevalla Solid Sound lanserar en egen-bryggd öl i samband med årets festival som går av stapeln 29-30 augusti i Uddevalla.

Ölet bryggs på hantverksmässiga grunder av bryggeriet Ahlafors, utanför Göteborg och kommer finnas i begränsad volym under festivalen. Det är ett opastöriserad färsköl med omsorgsfullt utvalda råvaror, som kommer heta FIPA, Festival India Pale Ale.

- Tanken på sikt är att få in våra egna FIPA på Systembolaget, därför kommer vi servera ölen tillsammans med en undersökning. Där kommer besökaren kunna tycka till och skriva på en lista om man gillar ölen och vill att den ska in på det lokala systembolaget. Om intresset sedan visar sig vara stort så finns det planer på att eventuellt starta mikrobryggeri i Uddevalla, säger Simon Tehyrell, festivalgeneral.

India Pale Ale har sitt ursprung från USA och England och kom till i samband med den ökade handeln med Indien i slutet av 1700-talet. På grund av den långa seglatsen tillsattes mer humle så att ölen skulle klara resan. Vår FIPA innehåller endast pilsnermalt, Sorachi Ace-humle, jäst och vatten.

- Det är ett recept som vi har komponerat själva. Ingen av oss hade smakat på ölen innan men vi bestämde oss för att brygga. Och tur var det, för god är den! Ölmarknaden har växt och marknaden har blivit väldigt stor i Sverige. Svenskar blir allt mer medvetna när det kommer till öl, därför är det roligt att kunna erbjuda våra besökare ett specialbryggt öl, säger Pontus Blom från festivalen.

Välkommen till den tredje upplagan av Uddevalla Solid Sound.
Uddevalla Solid Sound | FESTIVALPHOTO