Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram

 

  Malmöfestivalen

Malmöfestivalen är en sjudagars festival som håller till mitt i Malmö stad. Den har hängt med sedan 1985 och växer för varje år som går. Musiken är väldigt blandad, med allt från dansband till dödsmetal.

Band/arstister som spelat är t.ex. Mando Diao, The Ark, The Haunted och Alice In Videoland.

Staden bjuder in men vi gör det tillsammans, som ett gigantiskt knytkalas. Du tar med kräftorna till Stortorget på invigningskvällen (eller kommer senare). Jag ringer till Grus i Dojjan och en lång rad andra artister. Köken flyttar ut på torgen. Lampor, konst och dekorationer hängs upp mellan tält, hus och träd. Det blir teater, film, poesi och cirkus i gathörn och salonger. Några sätter sig i en soffa, börjar prata om något viktigt och kan inte slita sig. Barnen får springa och tumla fritt. Vi leker och tävlar, men det handlar inte om att vinna utan om att vara tillsammans. Plötsligt börjar vi dansa! Om det sker spontant eller organiserat spelar mindre roll. Någon tappar sitt glas i backen och vi hjälps åt att städa upp. Under åtta förtrollande dagar i augusti delar vi eufori, spänning, lycka, förväntan och alla andra känslor som bubblar upp under de miljoner oväntade möten som tar plats ibland oss. Titta upp, titta ner eller åt sidan. Jag lovar att du blir överraskad. Presenter är inte nödvändigt, det viktigaste för mig är att du vill vara med.

http://www.malmofestivalen.se


Namn* Kommentar*
E-post  
     

Martin Jan Ogrodnik Martin Jan Ogrodnik Skriven 2018-07-31 00:29:12
Snart är det dax igen för Malmöfestivalen med nya artister och även gamla välkända som gärna återses. Härlig blandning där alla kan finna något de gillar.
Martin Jan Ogrodnik Martin Jan Ogrodnik Skriven 2012-08-19 02:40:21
I år har vi artister som Jill Johnson, Agnes, Amanda Fondell, Danny, The Hives, Kapten Red, Anna Ternheim, Timbuktu & Damn, Bob Hund, The Graveyard och många andra
Malmöfestivalen | FESTIVALPHOTO