Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Danko Jones @ KB, Malmö | FESTIVALPHOTO
 

Danko Jones @ KB, Malmö

review101

Danko Jones slutar aldrig att briljera på scen.
Denne man är helt fantastisk, och kan inte få mig missnöjd
Inte ens när hans mellansnack blir lite väl löjligt för min smak.

När jag kom in på KB (som jag börjar bli stammis på) så möttes jag av en scen utan kravallstaket (!).
Jag tänkte att dem inte hunnit sätta upp det, men det var så hela kvällen och detta var den mest intima konsert jag varit med om. Detta kan tyckas som ett genomtänkt ordval med tanke på vad Danko Jones låtar handlar om, men icke!

För den som inte vet vem/vilka Danko Jones är så kommer en liten snabbgenomgång här.
Danko Jones är en trio från Kanada som lirar Rock n' roll med lite metalinfluenser lite här och där.
Bandet har tagit namnet av sångaren och gitarristen i bandet. De har hållit ihop sedan 1996 och släppt sex studioalbum och har en stor skara fans i Sverige.
Lite kuriosa: Danko Jones ligger på ett svenskt skivbolag vid namn Bad Taste Records, som har sitt säte i Lund, Skåne.

Innan huvudakten så skulle publiken avnjuta (eller genomlida?) inte mindre än två svenska band som lät som Black Sabbath: Graveyard och Witchcraft.

Nu, koncentrationen till huvudakten.
Danko var HET ikväll. Det är enklast att beskriva honom så, för detta var det bästa jag sett med honom tänkte jag både en och två gånger under konsertens gång, och detta bekräftades av en jag pratade med efter konserten som sett Danko Jones tolv gånger.

Jag var på spelningen på KB för snart ett år sedan, och ska jag jämföra dessa två spelningar vinner denna med hästlängder. Danko var som en liten skolflicka på speed och sög i sig allt jubel och alla applåder från publiken. Han var inte heller sen med att tacka med jämna mellanrum, och hylla Malmöpubliken som är, enligt Danko själv, den bästa publiken dem har i Sverige.

Setlisten var inte alls som jag förväntat mig (dvs. en massa nya låtar) och det är i och för sig bra, för överraskningar gillar man alltid! Självklart så drog dem av låtar som ”Forget My Name”, ” First Date” och sen publikens absoluta favorit och den alla väntade på ”Lovercall”.
Jävlar i min låda vilket röj det blev när denna dänga drogs igång!

Danko Jones är alltid underhållande att se live, och jag kommer att ta alla chanser jag får att göra det också. Jag tycker att alla borde göra detsamma.

Om ni gillar Rock n' roll det vill säga!

Jag hörde även, från Danko själv, att P3 spelade in denna spelning så håll utkik på P3's hemsida och se om ni kan hitta mer om detta!

Skribent: Sebastian Lilja
Jag har inte Facebook


|Hem|