Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Anti-Flag @ Hultsfredsfestivalen 2008 | FESTIVALPHOTO
 

Anti-Flag @ Hultsfredsfestivalen 2008

 Betyg

Så anti-Bush man kan vara

Att förstå vad Anti-flag tycker om George W Bush är omöjligt att ta fel på. De propagerar mot kriget och med uttalanden som ”let’s sing so loud, so that motherfucker George W Bush can hear us!” är saken klar. Bandet vill starta revolution och större delen av publiken som har samlats vid Pampas när de inviger scenen på torsdagen är med på vad som gäller.

De fyra killarna i Anti-flag bygger sin musik på stor samhällskritik likt Rage Against the Machine med skillnaden att här är det hård och brutal punkrock och att de har en attityd som man önskar att andra band kunde ha. Detta gör att publiken, precis som bandet, ger allt och lite till under hela spelningen. Folk hoppar runt, sjunger med och bildar en enorm circle-pit och blir hela tiden påminna av bandet att "If someone fall, we'll help them up!", något jag tror är självklart för de flesta.

Spelningen håller ett jämt tempo under den timmen den varar och ibland känns det som att scenen är för liten för bandet, iaf om man tittar på bassisten som hoppar runt och ibland hoppar ner mellan scenen och kravallstaketet och hetsar publiken till maxningsgränsen. Sett till allt detta finns det inget att klaga på. Ljudet kunde ha varit bättre och de förtjänar en bättre speltid men det är inget som bandet själva kan göra något. Sett utifrån mitt eget perspektiv är det här en riktigt bra spelning och jag ser gärna dem igen, men på en scen med bättre ljud och en senare speltid.

Skribent: Marcus Bjärnor
Jag har inte Facebook


|Hem|