Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Intervju, Stone Antica - Released, live and Unsigned | FESTIVALPHOTO
 

Intervju, Stone Antica - Released, live and Unsigned

Review1185_SA.

Bildades 2005 och beskrevs ofta som ett lokalt funk/rock band. Under årens lopp har deras sound utvecklats till något mer unikt med tyngre riff och starkare låtar, även om deras funkiga rötter lever kvar i musiken än idag. Bandet släppte sin debutplatta nyligen och singeln ”They’ll Strike You Out” har spelats i radio runt om i världen.

Festivalphoto:
Ni har nyligen släppt er debutplatta där singeln ”They’ll strike you out” spelas runt om i världen. Hur känns det att ha gått ut såhär starkt?

Stone Antica:
Det känns naturligt. Vi har ju jobbat så hårt med allt förarbete och själva inspelningen så det vore dumt att sluta nu. Vi tänker fortsätta på samma sätt som tidiagre. All respons vi får försöker vi bara omvandla till energi och på så sätt kunna ge ännu mer!

Festivalphoto:
Berätta lite om bandet? Medlemmar? Tidigare erfarenheter etc?

Stone Antica:
Stone Antica bildades 2005 och består av sångaren Martin Sommansson, gitarristen Edvin Egir, trummisen David Sätermo och basisten Jon Liedberg.
Har tidigare släppt en Ep vid namn ”A Goddess Kiss”. I samband med det medverkade de på en samlings platta i USA under Vans Warped Tour. Har nu på egen hand spelat in sitt självbetitlade debut album som släpptes 1:a september.
I somras medverkade Stone Antica på Bandit Rock där deras singel ”They’ll Strike You Out” hade världspremiär.

Festivalphoto:
Vilka band är det som har influerat er?

Stone Antica:
Det är svårt att säga då influenser kommer och går. Våra influenser har med tiden ändrats lika mycket som vi har vuxit som band.
Vi vill helst inte placera oss i något ”fack”. Det låter vi lyssnaren avgöra.

Festivalphoto:
Vad gör ni utöver musiken? Jobbar ni när ni inte hänger i replokalen? Familj?

Stone Antica:
Det är tre fulltidsarbetare och en student just nu för tillfället. Tiden räcker inte alltid till men vi jobbar hårt för att göra det vi vill göra. Det finns självklart sambos och flickvänner med i bilden men inga barn än så länge.

Festivalphoto:
Vad är era planer för framtiden? Konserter? Festivaler?

Stone Antica:
Planerna är ju att komma ut och spela så mkt som möjligt och göra väsen av oss så att människor får veta att vi finns. Vi planerar även att göra en slags turné framöver. Vi kommer även anordna vår officiella releasefest den 8 oktober i Kvarnparken i Mjölby. Vad som händer sen?...Vi får helt enkelt lämna alla dörrar öppna för framtiden.

Festivalphoto:
Sista frågan, hur laddade är ni inför ”Released – Live & Unsigned” och varför kommer just Stone Atica att vinna?

Stone Antica:
Vi är sjukt laddade! Det blir första spelningen i Lund för vår del så det blir lite speciellt bara det. Det är en speciell känsla att ha ett nyutgivet album i bakfickan med sig också. Vi hoppas att publiken i Lund känner samma iver som oss.
Stone Antica kommer vinna tack vare sin musik och inget annat. Vi vet att vi inte röjjer mest på scen eller har den bästa imagen… Men när folk får ta del utav vår musik live och vi delar ögonblicket tillsammans så lovar vi något unikt.

Skribent: Jonas Persson
Jag har inte Facebook


|Hem|