Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
5th Avenue är redo för tungviktsboxning | FESTIVALPHOTO
 

5th Avenue är redo för tungviktsboxning

Review1257_5th_avenue_mail.google.com

Festivalphoto.net bytte några ord med 5th Avenue, som är en av deltagarna i tävlingen Released:Live & Unsigned, vilken går av stapeln på Harry B James i Stockholm, den 29 oktober.

Vilka är era största influenser?
- Vi har otroligt blandad och bred musiksmak men de gemensamma banden skulle nog vara band som Yellowcard, All Time Low och Paramore. Det kanske inte märks i vårt sound med till vardags lyssnar och inspireras vi av allt från Kent till storbandsjazz.

Vad är det bästa med att vara med i Releasedtävlingen?
- Att vi får en ärlig chans att hävda oss och visa Sverige vad vi går för. Det är kul att utmana sig själv och eftersom vi är så unga känns det just nu ungefär som att vi ska gå en rond i tungviktsboxning!

Vad är er drömspelning?
- Skulle inte vara helt fel att spela på Wembley i London!

Vilken är den bästa spelning ni har gjort hittills och vad var det som gjorde den så bra?
- Kulturnatten 2011 i Västerås. Det var det sjukaste vi har varit med om, ett smockfullt torg som stod och sjöng med i våra låtar så det dånade. Vi trodde inte att det var sant när vi insåg att vi nyss fått fyrahundra pers att dansa!

Nu för tiden är man ju som artist inte lika bunden vid ett bolag för att kunna marknadsföra sig och dela med sig av sin musik som man var förr – vad vill ni i första hand ha ut av ett skivbolag?
- Vi vill få hjälp att komma ut med vår musik och nå fram på en ny nivå. Alla i bandet ger allt de har konstant hela tiden och det känns som ett viktigt steg för oss att bli signade så vi kan ta allt ännu ett steg längre. Ingenting är omöjligt så länge man är beredd att drömma och ge sig fan på det!

Om ni kommer till finalen i december – vad skulle det innebära för er att vinna?
- Först och främst skulle det innebära att vår gitarrist Simon får tömma plånboken och flyga över halva jordklotet från Aruba för att kunna delta i finalen (något som han gladeligen gör). Grejen är att vi alla är beredda att göra vad som helst för att bandet ska gå framåt, vi är som en riktigt tight familj som tycker lite för mycket om att umgås med varandra. Skulle vi lyckas vinna den här skiten så skulle det slås nytt världsrekord i maratonlöpning och seismologerna i Kalifornien skulle undra vad fan som nyss hände i Sverige! Varje steg framåt är en vinst i sig och bara att ha blivit utplockad till delfinal känns stort!

Skribent: Julia Bentling
Jag har inte Facebook


|Hem|