Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Great Rush drömmer om Whisky | FESTIVALPHOTO
 

Great Rush drömmer om Whisky

Review1262_great_rush__468

Festivalphoto.net bytte några ord med Great Rush, som är en av deltagarna i tävlingen Released:Live & Unsigned, vilken går av stapeln på Harry B James i Stockholm, den 29 oktober.

Vilka är er era största influenser?
- Svårt att nämna ett specifikt band/artist som influenser. Alla i bandet kommer från olika håll musikmässigt, men alla älskar vi band som Thin Lizzy och Kiss.

Vad är det bästa med att vara med i Releasedtävlingen?
- Att få lira!...vi älskar att lira! Men att få ut vårt namn och visa att det finns röjiga rock n roll band från norr. Sen om man skulle gå i mål så e det ju löjligt underbara priser!

Vad är er drömspelning – lokal, plats, stad, festival?
- Drömgiget e ju Sweden Rock Festival! Har vart på festivalen många gånger som ett fyllo i havet men det skulle vara kul att få lira där! Men också ställen som Whisky A Go Go och House of Blues i LA vore fräsit! Men just nu är det ju HARRY B JAMES! ROCK IT!!!

Vilken är den bästa spelning ni har gjort hittills och vad var det som gjorde den så bra?
- Hehe det måste va ett gig i Sundsvall. Vi skulle spela på VM i tandemhopp! Dom hade grejat en stor scen på stranden åt oss, jävligt coolt! ... Men det SPÖ-regnade så dom ställde in tävlingen i sista minuten! Men scenen stod där vi var. Ett fåtal av arrangörerna stod under ett större partytält 100 m bort. Vi rockade på, vi lät bra och vi hade skit kul! Jag hade trådlös mick så jag hoppade ner på stranden och sprang omkring! Sen partade vi loss i en pytteliten stuga! Dagen efter körde vi våra 30 mil hem utan en krona i gage, haha!

Nu för tiden är man ju som artist inte lika bunden vid ett bolag för att kunna marknadsföra sig och dela med sig av sin musik som man var förr – vad vill ni i första hand ha ut av ett skivbolag?
- Det kan va ganska svårt att synas på en större skala utan skivbolag. Och det ekonomiska med studio, turnéer m.m.

Om ni kommer till finalen i december – vad skulle det innebära för er att vinna?
- Om vi vinner så har vi ju en del roliga spelningar nästa sommar att se fram emot! Och förhoppningsvis ett startskott för oss att rocka värden!

Skribent: Julia Bentling
Jag har inte Facebook


|Hem|