Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Alla vill hångla med Razorrape! | FESTIVALPHOTO
 

Alla vill hångla med Razorrape!

Review1453_RazorRape-press

Goregrindarna Razorrape från Malmö har släppt ny platta. Fredagen den trettonde januari kom bandets andra fullängdare sedan starten 2004. Någon större framgång på hemmaplan har de hittills inte fått och Martin Schönherr som är hjärnan bakom det här musikaliska projektet berättar att det egentligen aldrig varit riktat till en svensk publik.
-Men tyskarna älskar det, och de är ju rätt osmakliga. De gillar ju till och med låttitlarna. Där vill alla hångla med oss. Killarna också, säger Martin.

På nu aktuella ” Revenge of the Hermaphrodite Whores” heter alstren till exempel “Triple Cock Buttfuck”, ”Castration By Children” och “Pigtail Bitch Piss Pleasure”. En annan låttitel lyder “Bukkake Suicide”.
-Vad betyder det?
-Jamen, typiskt att du skulle fråga just om den, säger Martin och ser nästan lite förlägen ut men förklarar termen.
- Jo, det är en –Det är en gammal japansk tradition som går ut på att flera män ejakulerar på en kvinna samtidigt.

Se där, man lär sig något nytt varje dag.

Till vardags arbetar Marin Schönerr på IKEA och intresset för musik vaknade i tidig ålder då han snodde pappas Deep Purple-vinyler men sedan raskt gick vidare till Metallica, Sepultura och Nirvana och därefter allt tyngre musik.
-Razorrape kom till för att jag ville göra något riktigt äckligt extremt och man kan nog bäst beskriva musiken som goregrind med gris-och gurgelsång. Första släppet var en split med Infected Kidneys 2006 men den var inte alls bra. Jag kan ju bara spela trummor och fick ändå försöka lägga gitarr så det blev rätt kasst, berättar han.

-Men såväl kompositioner som produktion har ju utvecklats och blivit bättre med åren och det händer faktiskt att folk jämför oss med eliten i den här genren, fortsätter Schönerr, och nämner bland andra tjeckiska Jig Ai och tyska Cock and Ball Torture.

Under 2009 släpptes både EPn ”Deep Red”, som ledde till kontrakt med tyska bolaget Rotten Roll Rex, och första albumet "Unleashing the Shemales of Vengeance”.
-Med ”Unleashing… fick vi en del kritik. Vissa tyckte att den lät för mycket döds. Jag vet inte. Men nu har vi styrt över till renodlad goregrind. Vi kör vår grej och än så länge går det hem, konstaterar Martin.

För cirka ett år sedan ersattes dåvarande gitarrist Niklas Lindeke av Alexander Roth.
-Det var nog bra för han känns lika drivande för Razorrape som jag själv är. Medlemmar har kommit och gått och det kanske är naturligt att ingen hittills haft riktigt samma ambitioner med bandet som jag själv har.

Sommaren 2011 spelade de bland annat på Obscene Extreme-festivalen i Tjeckien och senare under året flera gig ibland annat Österrike och Ukraina..
-Det har varit helt fantastiskt att spela för publik som verkligen röjer. Som gastar efter speciella låtar och som ber om autografer. Eller som tävlar i att dricka piss.
-Förlåt???
-Jo, på en festival som vi spelade på var det två killar som pissade i varsin hink och sedan tävlade om vem som kunde dricka upp det snabbast.
-Jaha!!!

Schönerr berättar också att omslaget till ”Revenge of the Hermaphrodite Whores” är pre-bannat i Tyskland och det kan jag nästan förstå när jag kollar på promon. Men det tillhör genren och efter att ha sträcklyssnat på den under några dagar misstänker jag starkt att den kommer att placera Razorrape bland gorebandens absoluta toppskikt.
-Ja, kanske det, avslutar Martin Schönerr. Om man gillar det som är överextremt.

-

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook


|Hem|