Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Pray For Locust | FESTIVALPHOTO
 

Pray For Locust

 Betyg

Pray For Locust
Unga, heta och skickliga!

Jag hade inga större förväntningar på Stockholmsgrabbarna i Pray For Locust. Lite Myspace och Youtube, så jag hade en liten aning om vad det var jag skulle se. Bandet klev in på scenen i Studion och drog igång ett grymt ös. Dubbla kaggar och en tight basgång samt ylande metalgitarrer. En tung growl av sångaren Tintin Andersson och man hörde att han även kan sjunga. Jag gillar verkligen det här, nackdelen är bara att man inte hör texterna när det growlas. Tur att det finns Spotify så att man kan lyssna och njuta i lugn och ro också!

Låten ”Hang a traitor” drar igång där gensvaret inte låter vänta på sig och publiken kryper närmare. Efter det blir vi riktigt manglade med ”Let them bleed” och farten ökar rejält. De drar igång deras första låt ”My side of suicide” som jag tycker är kvällens bästa. De har riktigt roligt där uppe och det smittar av sig . Händerna är i luften och Tintin kryper ner till publiken och eldar på ännu mer. De ville verkligen starta HoM 2012 med en bang och det gjorde dem. Låten ”Shiva” avslutar spelningen och det är mycket TUNGT!!

2010 släppte bandet fullängdaren ’Swarm”. Bandet bjuder på en ny låt, ”Memories” som kommer från nya albumet ’Into the ocean’. Den är bra men kommer inte upp i de tidigare låtarnas kvalité. Ett band vi kommer höra mer från och jag får kraftiga ”Chimaira” vibbar av att lyssna på dem.

En av årets höjdpunkter på House of metal 2012 i sällskap med Hellbound och Krux!

Mats på Twitter - @umeafishing

Skribent: Mats Söderholm
Jag har inte Facebook


|Hem|