Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
FREEDOM CALL @ THE TIVOLI 28/4 | FESTIVALPHOTO
 

FREEDOM CALL @ THE TIVOLI 28/4

 Betyg

Review1633_Freedom_call

Allsång på The Tivoli!

Tysk powermetal av lättaste slag besökte The Tivoli. Freedom call kan beskrivas som världens gladaste powermetal band med viss konkurrens från självaste Edguy!

Bara att tänka på Freedom Call gör en glad och att man möts upp av ett stort neonblinkande tivoli utanför TheTivoli gör att man inte kan vara på annat än toppenhumör.


Den ständigt glada Chris Bay studsar ut på scenen och drar direkt iväg i raketfart med The Eyes Of The World.


Tears Of Babylon är kraftfull och inlevelserik och världens, enligt Chris Bay gladaste låt - Farewell får publiken med sig på noterna. Freedom Call är ett bevis på att allt inte behöver vara aggressivt eller på blodigt allvar. Det är massa typiska tyska skämt, konstigt mellansnack om kärlek och tjuvar och allsång efter allsång.


Med en rykfärsk fullängdare -Land Of The Crimson Dawn så bjuds det givetvis på en massa nya låtar. Hero In Video är en långsammare men glad (vad annars) radiolåt som känns lite väl lättsmält. Det blir sex nya låtar och av dessa så sticker Rockstars ut mest med sitt snabba trumspel och enkel melodi.


Sun In The Dark är lika trallvänlig som det typiska Freedom Call materialet, med en tydligare basgång och ett tempo som gör att alla vaknar till liv på golvet.


Nyblivna pappan och basisten Samy Saemann har ledigt från den här turnén och det är inte vem som helst hoppar in och bänder loss strängarna åt hans ställe . Ingen mindre än forne medlemmen Ilker Ersin. De såg väldigt samspelta ut ihop och det är synd att han inte kommer fortsätta med bandet på heltid igen.


Publiken får sig en dänga av Chris under fantastiska Land Of Light då han kör om en refräng tills alla i publiken var med och hoppade. Under avslutande självbetitlade låten Freedom Call så manglar gamlingen Klasu Sperling (ex Primal Fear) friskt på trummorna och man vill inte att han skall sluta. Men så blir det! De slutar och hoppar över sista extranumret Metal Invaders som fanns med på setlisten!


Efter 95 minuters hoppandes och gungandes framför scenen så var de flesta mer än nöjda då kvällen var riktigt underhållande med varierat material, glad publik och ett Freedom Call som slår rekord efter rekord i att hålla humöret uppe på topp trots att de kämpar för att hålla liv i halvfulla klubbar.
EYES OF THE WORLD
HERO ON VIDEO
TEARS OF BABYLON
ROCKSTARS
FAREWELL
WE ARE ONE
UNITED ALLIANCE
AGE OF PHOENIX
TRUMSOLO
SUN IN THE DARK
THE QUEST
POWER & GLORY
ROCKIN RADIO
A PERFECT DAY
WARRIORS
LAND OF LIGHT
______________________________________
FREEDOM CALLCloudscape öppnade upp för FC och gjorde ett ok jobb. De gjorde det väldigt enkelt för sig och sångaren Mike Andersson höll igen på sin röst. Han brukar sjunga mycket kraftfullare annars. Hans scenframträdande var det inga problem med då han hoppade upp och ner på monitorerna och slungade med mickstativet. Nya skivan är snart ute på hyllorna och smakprov från den lät riktigt intressant. Voyager tror jag den hette, hade en stark melodi och kändes mycket Cloudscape.

Review1633_fc

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook

Mange Mange Skriven 2012-05-03 05:31:37
Jag har sätt Freedom Call ett antal gånger. De har lite varierande kvalité måste jag säga. På skiva är de helt excellenta men live varierar det.

|Hem|