Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
THE SOUNDS @ HELGEÅFESTIVALEN 25/8 | FESTIVALPHOTO
 

THE SOUNDS @ HELGEÅFESTIVALEN 25/8

 Betyg

Review1970_Helgeafestivalen-20120825_The-Sounds-_7814


Rörlig publik. Crowdsurfing & Troschock

Hela Knislinge står och gungar när The Sounds drar storpublik. Helsingborg står på flygande mattor då scenen nästan lyfter när dem spelar. Ljudet som är riktigt bra tillsammans med cool ljussättning förstärker deras framfart över scenens alla hörn. Maja springer fram likt en duracellkanin och använder hela kroppen till att framföra sitt känsla till musiken.


Seven Days A Week fåra alla att hoppa i regnet och den taggade Maja lyser rött i mörkret som den stjärna hon är. Hon lägger sig på det blöta scengolvet och ålar sig. Avslutar sen låten med att slänga micken på golvet. Något hon gjorde mellan de flesta låtarna.


Kontakten mellan band och publik är så synlig att man kan ta på den. Maja tar på sig en svart T-shirt som slängts upp på scenen. Senare när hon slitit av sig den igen så dyker det upp en hatt som hon också tar på sig. Instrument-geniet Jesper växlar mellan sina keyboards och springer runder med sin gitarr och ser till att alla i publiken är med på noterna.


Låten Something To Die For applåderas igång av den energiska publiken och undertecknad har själv tidigare inte hört låten men smälter snabbt likt smör i stekjärnet. Enkel och medryckande.


Rock N´ Roll är en kärleksfylld hyllning till publiken, sade Maja. Om hon var glad över publiken så var hon ännu gladare över visa sina trosor! Något som hon gör mer eller mindre hela tiden med flit när hon dansar som mest besatt.


Den febrila aktiviteten på scenen svämmar över så att Maja inte får plats på scenen längre. Under Midnight Sun sätter hon sig på scenkanten och särar på benen och en generad vakt får lyfta ner henne och stå och kramas innan hon kliver fram till sina fans. Den redan galna publiken blir ännu mer taggad och trimmar sig själva när de får sjunga med i mikrofonen. Samtidigt försöker en ung kille att crowdsurfa flera gånger någon meter från staketet men misslyckas varje gång. Kanske börja lite längre bak nästa gång?


The Sounds gör en mycket stark spelning. De toklevererar under Living In America och avslutningen med att gitarristerna Felix och Jesper ställer sig själva på scenen och trummar på ett digitalt trumset. Grym avslutning.


Efter jublet går Maja snabbt ut igen och ber om ursäkt till publiken för att dem inte får spela mer då speltiden är slut. De hade helt klart spelat längre om de fått.


Att det kom några skurar under spelningen var inget man märkte. Utan man kollade på kläderna och funderade varför man var lite blöt! Det om något är ett bra betyg på att spelningen var bra.

Review1970_Helgeafestivalen-20120825_The-Sounds-_7779

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|