Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Wolfsblood= Sex, satan and crustmetal! | FESTIVALPHOTO
 

Wolfsblood= Sex, satan and crustmetal!

Review2004_Wolfsblood_2

Richard Lion, en av Skånes tongivande metalprofiler har legat lågt en tid men meddelar att från och med nu kan alla som gillar black metal-influerad käng/punk/crust börja spetsa öronen. Till sitt nya projekt ”Wolfsblood” har han sedan några månader hittat en fast sättning och börjat repa inför inspelning. Richard Lion har ett förflutet i bland andra ”Flegma”, ”Tenebre” och ”Funhouse” och det är från de två sistnämnda vi känner till gitarrist Fredrik Täck.
Divina Nova, tidigare i ”Twilight Orchestra”, har greppat mikrofonen och på bas återfinns Sanna Rönngård, ex ”Daddys Little Secret” och ”Baseborn”.
För att hitta en trumslagare satte Richard ut en annons på Bandfinder där han sökte en ”Käng/punk/metal-trummis till ett ”Motörhead”-”Discharge”-”Venom”-influerat projekt” och fick svar av Stefan Elfgren från ”Moderat Likvidation”.
- Det var en annons jag inte kunde motstå, säger Elfgren när han, Lion och Divina Nova mött upp på en av Möllans uteserveringar.
- Richard var helt exalterad då, skrattar Divina.
- Ja, det var ju över förväntan, replikerar Richard Lion och berättar att de redan har musik som skulle räcka till minst ett dubbelalbum.
- Det här kommer att bli jävligt bra, det vet jag. Och jag skulle givetvis inte släppa ifrån mig någonting som jag inte själv är helt nöjd med, säger han.
Richard Lion och Stefan Elfgren har varit aktiva musiker sedan 1980-talet med många turnéminnen i bagaget och Divina Nova är precis hemkommen från en sväng i Serbien där hon sjungit session åt ”Perception of Darkness” så givetvis glider samtalet in på roligt och dråpligt som hänt under åren.
- Vi var i Weimar med ”Tenebre” då sångaren Kalle Metz ville göra något coolt på scen så han skulle tända eld på sina skinnbrallor tänkte han. Medan han hade de på sig, alltså. Så han dränkte in brallorna med tändvätska och fjuttade på. Ha, ha, ha, skrattar Richard.
- Det brann som fan och han sprang ut skrikande.
- En annan gång råkade Fredrik Täck knocka Kalle Metz på scen, i Sölvesborg tror jag att det var, så han började blöda i hela ansiktet. Men han spottade lite och genomförde giget med blodet rinnande.
Stefan Elfgren ser fundersam ut.
- Alltså, sådana där saker har aldrig hänt oss. Vi har nog varit rätt städade ändå.
- Öh, kom igen. Du har ju spelat med Cliff (Lundberg, ”Moderat Likvidation”, ”Anti Cimex” och ”Driller Killer”).
-Det är väl klart att det hänt saker med er också, skrattar Richard Lion.

- Hmm.. ja..jo. En gång när vi spelade på Moriskan här i Malmö så var sångaren Patrik betuttad i en brud som hette Lisbeth så han presenterade varje låt som ”Lisbeth” och där fanns det en liten trappa från scenen som Cliff trillade nerför. När han kom på fötter igen var han så förbannad att han rusade upp med basen i högsta hugg och skulle drämma den i en förstärkare men eftersom han var omtumlad missade han och var nära att träffa Patrik. Patrik duckade i sista sekunden och Cliff träffade istället en pelare precis bakom honom. Det såg antagligen ut som jävligt mycket punk eller rock´n roll, avslutar Stefan lite lakoniskt.
”Wolfsblood” har replokal hos EMG (Exlusive Music Group) i Malmö och om allt går som planerat börjar de spela in runt årsskiftet. Richard Lion lovar att vi kan förvänta oss en sofistikerad variant av kängpunkcrustblackmetal och att allt är gjort med finess. Själva genre-beskrivningen låter helt fantastisk och vad ”Wolfsblood” kommer att bjuda på live blir nog ännu mer spännande att se fram mot.
Vi väntar på något gott!

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook

Jörgen Jörgen Skriven 2012-09-04 00:23:34
Gött med lite skåne nytt! Brukar läsa en hel del av dina texter Eva, fortsätt du kan din sak.

|Hem|