Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Per Hulkoff, Raubtier | FESTIVALPHOTO
 

Per Hulkoff, Raubtier

Review2118_Par_Hulkoff_jpeg

Raubtier är mitt inne i en hektisk turnéperiod. Men för bandets frontman Per Hulkoff är det inga problem att hitta motivationen.
- Det är ganska enkelt om man jämför med det andra alternativet.

Att jobba som skogshuggare eller tar värvning igen är inget som lockar norrlänningen. Det verkar han inte behöva heller, sedan Raubtier släppte sin första skiva, Det finns bara krig, 2009 har de hunnit med två skivor till och otaliga spelningar runt om i landet.
- Det är hektiska tider, vi väljer att jobba hårt med det här, säger Per.

Livet på vägarna passar honom, medan det är värre för andra. Bandet har haft en rejäl omsättning när det gäller basister, en ny för varje skiva.
- Det ställer en del krav att nöta på vägen, men får offra det vardagliga och bekvämligheterna. När Gustaf (Hjorde) lämnade så var det för att han satte sitt civila liv och tryggheten först.
Nu är det Jonas Kjellgren, även i Scar Symmetry, som trakterar basen.
- Det funkar bra med Jonas, han har turnerat länge och har professionalismen och rutinen. Vi slipper en massa onödiga problem, säger Per.

Även om Raubtier har spelat mest i Sverige har det blivit en del spelningar runt om i Skandinavien, både som förband och som huvudakt. Mottagandet har varit bra.
- Vi har släppt skivorna utanför Sverige först nu, så det har varit genom hörsägen de har hört talas om Raubtier. Men det har gått bra.
Fler spelningar i utlandet är under diskussion, men några engelska texter blir det inte.
- Det finns ett bonusspår till Det finns bara krig på engelska, men det var mest en kul grej. Våra texter är inte lämpade för engelska utan gör sig bästa på svenska, säger Per.

Engelska texter gäller däremot i sidoprojektet Bourbon Boys. Countrybandet består av Raubtier plus Kenneth Seil från Scar Symmetry, och under våren ska de ut och spela.
- Det känns jävligt bra, det är ett helt eget kapitel. Bourbon Boys kommer bli mer internationellt under våren med spelningar utomlands, samtidigt som Raubtier också kommer vara aktiva.

Raubtier jämförs ofta med Rammstein. Raubtier har dock en något mer sparsmakad scenshow än tyskarna. Det är inte något som kommer att ändras i första taget.
- Du menar pyroteknik och drakar i 3D?, säger Per med ett leende.
- Vi har diskuterat det många gånger. Men vi vill inte bli en rullande teater. I den musiken som jag växte upp med så pluggade man in gitarren i en förstärkare och bara spelade. Jag stänger inga dörrar, men jag öppnar inga heller om jag säger så.

Och vad får publiken på en Raubtierkonsert den här hösten?
- De som har sett oss förr vet vad de får, bara lite mer, lite högre och lite bättre. Och de som inte har sett oss bör av ren samhällsorientering se till att göra det, avslutar Per.

Skribent: Fredrik Tideman
Jag har inte Facebook


|Hem|