Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Wolfsblood @Häng Bar 15/3 2013 | FESTIVALPHOTO
 

Wolfsblood @Häng Bar 15/3 2013

 Betyg

Review2487_Wolfsblood_017

Wolfsblood gör sin absolut första spelning i Malmö en fredagskväll på Möllevången och det passar så bra. Många av oss i publiken är gamla Möllan-människor som hängt i kvarteren under många år och en del är nya som refererar kanske bara ett decennium tillbaka. Och de som inte bor i Malmö fattar ingenting just nu. Det gör ingenting för det som är viktigt i samanhanget är att vi skriver ett nytt inspirerande metal-kapitel. Wolfsblood kommer att sätta Skåne på kartan inom den brutala thrash-speed-black-fåran och med coola artister som Divina Nova på sång, Richard Lion och Stefan Elfgren samt Sanna Rönngård blir det här bandet att räkna med i stil med Mongo Ninja och Blood Tsunami.
Ok, Så här ser det ut. Vi sitter i en soffa. Två ystra italienare hoppar fram och tillbaka framför mig. Någon spiller en halv öl i mitt knä. Divina tar micken och undrar var Sanna och Stefan är.
-Är ni i lokalen så kanske ni kan komma till scenen så vi kan spela.
Det gör dem och då blir det magiskt.. Det är mycket skickligt framfört och jag tror att Divina trivs riktigt bra i det här bandet. Hon på sång och Lion är artister att räkna med men jag är ju svag för Elfgren på trummor så han får ju också plus.
Jag tycker att Wolfsblood har lyckats balansera det råa och opolerade med ett sofistikerat arrangemang. Det är totalt värdelöst att rada upp låttitlar för vare sig ni eller jag vet vad de heter. Men en favvo har jag och det är ”War Machine”
Jag var där och jag vet att de var bra. Divina Nova kan sjunga thrash-punk på internationell nivå.

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook


|Hem|