Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
IRON MAIDEN, Malmö Stadion, Malmö den 10 juli 2013 | FESTIVALPHOTO
 

IRON MAIDEN, Malmö Stadion, Malmö den 10 juli 2013

 Betyg

Review2845_Iron_Maiden

Så var det dags för Malmöstoppet av Maiden England - European Tour 2013. Dessvärre missade vi supporten, både SABATON och VOODOO SIX men hörde att de gjorde bra ifrån sig.

Till tonerna av UFOs Doctor Doctor ändrade så IRON MAIDEN åter en Malmö scen bara ett stenkast ifrån var de spelade 1986 (Malmö Isstadion) och att det gått över 30 år sedan jag såg dem för första gången (1980 som förband åt KISS i Köpenhamn) var svårt att tro med tanke på den sprudlande energin och tempot som dessa distingerade brittiska gentlemen utstålade. Visserligen var det inte samma line-up som då men dagens line-up är väl den mest klassiska med över 20 år tillsammans. Hur som drog IRON MAIDEN igång kvällen med Moonshine från albumet Seventh Son of a Seventh Son. De fortsatte med ytterligare en låt från detta album Can I Play With Madness.

Sen fortsatte det av farten med låtar som The Trooper, The Number of the Beast innan det var dags för Eddie att äntra scenen under Run To The Hills.

En ännu större variant av Eddie dök upp under titelspåret från Seventh Son of a Seventh Son (hur lång är egentligen denna låt). Eddie dök upp ytterligare ett par gånger under kvällens lopp. När de väl sänkte tempot (en aning) under Fear of the Dark lystes publikhavet upp av den nya generationens tändare - mobilen... Efter detta sa Bruce Dickinson högt och tydligt "SCREAM FOR ME MALMÖ" och det gjorde publiken till tonerna av låten Iron Maiden. Ja det var "yxrörelsen" på alla armar mer än tidigare och sen var det slut.

Inte riktigt. IRON MAIDEN bjöd på tre extranummer som avslutades med Running Free.

Sen var det dags att vandra hem i Malmönatten till tonerna av Monty Pythons Always Look on the Bright Side of Life med ett glatt leende.

Setlist:

01. Moonchild
02. Can I Play with Madness
03. The Prisoner
04. 2 Minutes to Midnight
05. Afraid to Shoot Strangers
06. The Trooper
07. The Number of the Beast
08. Phantom of the Opera
09. Run to the Hills
10. Wasted Years
11. Seventh Son of a Seventh Son
12. The Clairvoyant
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden

Encore:

15. Aces High
16. The Evil That Men Do
17. Running Free

Skribent: Michael Lindström
Jag har inte Facebook


|Hem|