Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Drömline-up på andra Bunkerfestivalen i Oslo | FESTIVALPHOTO
 

Drömline-up på andra Bunkerfestivalen i Oslo

Review2921_Bunker

I morgon torsdag kickar den andra upplagan av Bunker i Oslo igång och förra årets succé följs upp med en ytterligare en dag.
Ena av initiativtagarna är Hilde Hammer som tillsammans med Kenneth Anker Nilsen på Neseblod Records arrangerar festivalen.
-Vi hade så sjukt stor tillgång till band som ville spela 2012 så att utöka med ytterligare en dag verkade självklart men då vi pratade i förra veckan bestämde vi att gå tillbaka till två dagar 2014. Det blev alldeles för mycket jobb. Puhh, suckar Hilde Hammer
Bunker hålls på Parkteatret i stadsdelen Grunerlukka som är ett område med avspänd atmosfär och gott om mysiga krogar. Liksom förra året ser det ut som om festivalen blir utsåld berättar Hilde.
-Biljettförsäljningen har gått lite trögare men nu är tredagars passen slut. Det kan finnas någon enstaka en-dagsbiljett kvar.
Att förra årets festival blev en braksucce var alla inblandade överens om.
-Vi var extremt nöjda och fick oerhört god respons från såväl publik som artister. Det var överväldigande. Polisutryckningen till festivalhotellet var kanske inte lika uppskattat, skrattar Hilde Hammer.
Förra året kolliderade Bunker och Beyond the Gates som hölls i Bergen, också för första gången så därför bytte Bunker datum.
-Bunker är en festival för artister och publik, inte något VIP-trams eller branschträff. När våra gäster framförde önskemål om att flytta en av festivalerna för att få möjlighet att besöka båda var det självklart för oss att tillmötesgå dem. Inget konstigt i det, menar Hilde Hammer.
Och det är med den avslappnade och prestigelösa hållningen som Hilde Hammer välkomnar oss till årets festival vars line-up är en drömuppställning.
Be there! I will!

Torsdag
Integrity
Koldbrann
Infernö
Condor

Fredag
Djevel/Nettle Carrier
Schizo
Deströyer 666
Urfaust
Isvind

Lördag
Khold
Horna
Aura Noir
Nidingr
Negative Plane

Review2921_Hilde

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook


|Hem|