Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
CASABLANCA @ HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13 | FESTIVALPHOTO
 

CASABLANCA @ HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13

Stockholmsbandet Casablanca är första rockbandet ut på Helgeåfestivalen under fredagen. Regnet har blivit förvisat från Knislinge och värmen stiger. Casablanca är känt för att vara ett mixat all-star band som bl.a. styrs av mångsysslaren Ryan Roxie (Alice Cooper). Det många inte visste var att Ryan denna gång inte var med! Anledningen till detta lyckades inte undertecknad inte luska ut på plats. Istället fick vi se en annan stjärna slita i strängarna. Hakim Krim från The Scams och Dead lord intog högerflanken och gjorde salut till publiken. Bättre ersättare går inte att hitta då han bidrar med så mycket energi och kvalité. Det roliga var att många trodde att Hakim var den kända musikern från Alice Cooper! Lite komiskt när någon ropar RYAN och Hakim slänger ut ett plektrum.

Riding A Black Swan från senaste plattan med samma namn, har ett intressant sound och fastnar direkt hos undertecknad. Det är bra ös och sångaren Anders Ljung görs sig riktigt bra bakom micken. Det är rock n roll på hög nivå och Apocalyptic Youth luktar bränt gummi långt väg. Trummisen Josephine Forsman (Sahara Hotnights) imponerar väldigt med sin vildsinta spelstil och piskar skinnet på många av sina manliga kollegor!
Under radiohiten Hail The Liberation visar hon varför hon är en av Sveriges om inte Sveriges tuffaste trummisar. Barriers har ett betydligt mörkare och skitigare sound och ger en mersmak. Det blir att kolla upp deras nya album för detta var riktigt bra.

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|