Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
CIVIL WAR @ HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13 | FESTIVALPHOTO
 

CIVIL WAR @ HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13

 Betyg

Vad är mer metal än ett intro med en liten sagostund med Pippi Långstrump?
Ett mindre inbördeskrig på scen!

Civil War har nu fått några spelningar på benen tillsammans och det märks. De är tightare än någonsin (nåja de har bara spelat live sedan Juni). Ljudet slår emot en som en aggressivt getingsvarm. Trummorna snattrar och de rappa gitarrerna hugger mot halsen. Det är skönt att se de fyra ex-Sabaton medlemmarna har fått fritt spelutrymme. I Civil War är alla stjärnor. Sexmannabandet frontas av mannen med den gyllende rösten – Patrik Johansson (Astral Doors, Space Odyssey). Absolut en av Sveriges starkaste röster. Sången går att jämföras med Dios klassiska toner.

Trummisen Daniel Mullback är ett odjur bakom batteriet och ger Civil War en slagkraftig explosion ute på krigsfältet. Fruktansvärd inlevelse utan dess like. Gitarristerna Rickard Sundén och Oskar Montelius kivar med varandra och det syns verkligen att hela bandet njuter av att stå på scen. Mottagandet från publiken är överväljande och det finns en tydlig koppling mellan band och publik.

Black Sabbath covern Children Of The Grave får undertecknad att bli nostalgisk. Hyllningen till våra största rockgudar ger en rysningar. Alla låtar från deras första fullängdare spelas förutom My Own Worst Enemy. Lucifers Court är fantastik och Patriks sång är den där sista guldpläteringen som fulländar konstverket.

PIPPI LÅNGSTRUMP INTRO
KING OF THE SUN
ST PATRICKS DAY
I WILL RULE THE UNIVERSE
SONS OF AVALON
GETTYSBURG
FIRST TO FIGHT
LUCIFERS COURT
BROTHER JUDAS
CHILDREN OF THE GRAVE (Black Sabbath cover)
-------------------------------------------------------------------------
ROME IS FALLING
OUTRO (EDDIE)

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook

Peter Olsson Peter Olsson Skriven 2013-09-02 02:40:36
Bästa konserten jag varit på i år! Fasiken vad bra de var. Roliga osså

|Hem|