Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
D-A-D - HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13 | FESTIVALPHOTO
 

D-A-D - HELGEÅFESTIVALEN 30/8-13

 Betyg

Review2976_GITARR_DAD

D-A-D (tidigare Disney After Dark) är utan tvekan Helgeås höjdpunkt i år.

De är stiliga.
De är coola.
De är galna Danskar!


Det finns några platser på denna jord man måste besöka. Knislinge är en av dem.
Det finns några band man måste uppleva live. D-A-D är ett av dem.

D-A-D är party. Det är omöjligt att hänga läpp när de står på scenen. Många tappar istället hakan och häpnas av danskarnas intensiva energi och glädje. D-A-D består av fyra helt olika karaktärer som alla är svåra att släppa blicken ifrån. Det händer hela tiden någonting. Sångaren och gitarristen Jesper är en av de största underhållarna i denna musikaliskavärld. Han driver på och blir inte nöjd förens vartenda själv på Helgeåfestivalen är med och klappar i takt eller sjunger med.
Den klassiskt skolade gitarristen, mannen i hatten, Jacob briljerar på sin sida. Han fokuserar på sin gitarr och det ser ut som om han går igång varje gång han kör avancerade riff. Laust behöver ingen trumpall för han svävar mer ovanför pallen än vad han sitter på den. Hans jazzinspirerande vevande med armarna gör att det ser så enkelt ut.

Att inte glömma den sliskigaste av dem alla. Basisten Stig med Nasty skrivet på de tighta och låga latexbyxorna. Så låga att myntinkastet där bak kunde ta emot 5-kronor. Han är inte bara bisarr. Han är ett med sina basar och de må vara ännu mer bisarra än han själv! Inte nog med att han har hela fem olika basar, de är bara 2-strängade! Han visar att man inte behöver en 8-strängad bas för att få till ett riktigt fläskigt ljud. Basarna galna konstverk i form av en fullt fungerande rymdraket, en svart cadillac-fena med bakljus och blinkers. En i form av ett tjurkranium och givetvis den klassiska transparanta basen med belysning i.

En klassisk final med Stig spingandes ut på scenen under Bad Craziness med en pilothjälm med gigantiska tomtebloss som sprutade upp till scentaket. En snygg final på fredagens händelserika dag på underbara Helgeåfestivalen.1. Isn't That Wild
2. Jihad
3. A New Age Moving In
4. Everything Glows
5. Grow or Pay
6. Riding With Sue
7. Last Time In Neverland
8. Monster Philosophy
9. I Want What She's Got
11. Bad Craziness
-----------------------------------------------
12. Laugh ´n´ Half
13. Sleeping My Day Away
14. It's After Dark

Review2976_GITARR_DAD

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|