Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Nya hemskheter från Styggelse | FESTIVALPHOTO
 

Nya hemskheter från Styggelse

Review3219_bild_1

Styggelse från Göteborg släpper andra fullängdaren “No Return” nu på torsdag den 28:e november och det är ett hett julklappstips till fans av fräsig, snabb och skitig punkthrash.
Styggelse bildades 2003 och har sedan dess släppt ett par demos, en Ep och 2010 års fullängdare “Heir Today-God Tomorrow”.
Larsson, som står för vokalinsatserna, har inte riktigt hämtat sig från lördagens eskapader när jag får honom i luren på måndag kväll.
-Ja, va fan! Så går det när man blandar Baileys, whisky, öl och vin, skrattar han.
-Inte i samma glas förstås men det var gott och vi hade skitkul, berättar han samtidigt som han och gitarristen Kallbrand försöker besvara intervjuer via mail.
-Det är tråkigt, tycker Larsson
Förutom de två består Styggelse av Desekrator på gitarr, Skadeglade på trummor och nytillskottet Kenneth Thunderbolt på bas.
På kommande skivan är det dock avhoppade bassisten Folkilsk som lirar men som valt att fortsättningsvis lägga allt fokus på Pagan Rites där han verkar under namnet Aggressor.
“No Return” spelades in under en vecka i studion Sonic Train i Varberg.
-Det är ju en håla och det finns inte så mycket att göra än att supa. Vi drack konstant varje dag. Vi gör ju i grund och botten ganska simpel musik så när man gjort sitt blir det mycket väntan och då super man, berättar Larsson.
-I Varberg finns två krogar där det sitter Volvoraggare och andra fyllon. Vi gick till den ena en kväll och vi fick härja lite som vi ville och spela våra skivor tills de stängde klockan tolv.
Musiken skrivs huvudsakliken av Larsson med hjälp av Kallbrand som egentligen heter Gustaf Sundin.
-Jag skriver inte bara riff utan ofta hela låtar men allt är förstås ett gemensamt arbete och resultatet kan alla ta åt sig äran för, berättar Larsson.
Själv tycker han att “No Return” låter mera Venom/Bathory/Motörhead än vad Styggelse förknippats med tidigare och efter att jag lyssnat igenom de sju spåren är jag benägen att hålla med.
Mina personliga favoriter är tunggungade “Hangover in a Grave” samt “Du ska dö i kväll” där jag fastnar för sången på svenska.
Närmaste framtidsplanerna är att ha releasegig, spela in singel och fira tioårsjubileum.
-Vi ska fixa ett gig och sedan ska vi bli makabert jävla packade, skrattar Larsson och lovar återkomma med besked om var och när.
I januari ska en singel spelas in och nu på lördag är det alltså tio år sedan Styggelse bildades.
-Då ska vi samlas på ett hemligt, sunkigt hak och supa tills vi blir utslängda, lovar Larsson.
-Hundra öl, hojtar Kallbrand i bakgrunden.
-Det blir privat bandfest. Vi känner varandra så bra i det här bandet så vi behöver inte knyta några fler band, avslutar Larsson.
“No Return” av Styggelse släpps alltså på torsdag.
Köp den eller dö!

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook


|Hem|