Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
DEVIN TOWNSEND PROJECT & Insense @ KB 11/3-14 | FESTIVALPHOTO
 

DEVIN TOWNSEND PROJECT & Insense @ KB 11/3-14

 Betyg

Review3447_20140311_Devin-Townsend-Project-Kb-Malmo_Beo2864

Devin Townsend - mannen med de tusen ansiktena, landade sitt tefat mitt i Malmö och ställde ett av sina projektband på KBs scen. Devin Townsend Project är ett kaotiskt, osammanhängande och sinnessjukt tekniskt band med en ännu mer galen frontman.

Devin som denna kväll var lite förkyld hade ett intensivt och öronbedövande set med bl.a. lustiga manglande Grace, industriella Juular och tekniska Kingdom. Givetvis klämdes en Ziltoid-låt in i setet. Långa By Your Command var fullständigt hysterisk och annorlunda. Lamporna pulserade i rasande tempo medans basen snattrade likt ett kinesiskt smatterband. Devin dödade med sin iskalla blick och visade upp sitt fulla röstregister. Mannen är en jäkel på att ändra sångstil och har en riktigt bra röst. Tyvärr drunknar rösten emellanåt p.g.a. alla effekter i ljudbilden.

Under Bad Devil så släppte Devin loss sina inre demoner och hans obligatoriska sinnesutbrott knockade publiken. Trots sin förkylning så grimaserade han otäckt och dansade ohämmat med sina gummiliknande ben. Hysteriskt roligt och fullkomligt genialiskt.
I inledningen till mäktiga Apes så dök Ziltoid (en av Devins alter egon) upp på videoskärmen, spelandes gitarr framför en Meshuggah-backdrop. En liten hyllning till vårt tekniska band från Umeå. Devin som var överväldigad av att stå på KBs scen glömde bort ett antal textrader och skämdes verkligen inte för det utan hittade istället på något han är duktig på. Att prata om precis ingenting!
Låten More presenterades genialiskt med frasen ”Do you want more”! Stor humor.

Bandet hade roligt på scenen och Devin själv försökte hänga ut över publiken så mycket han kunde. Det hände något precis hela tiden. På videoskärmen bakom den matande trummisen Ryan Van Poederooyen, visades det konstnärliga animationer och videos och flera inhopp av Ziltoid. Den ena animationen lustigare än den andre!Speltid: 90 min

SEVENTH WAVE
WAR
REGULATOR
BY YOUR COMMAND
DEADHEAD
BAD DEVIL
APES
NUMBERED
SUPERCRUSH
KINGDOM
JUULAR
MORE
GRACE
------------------------
LIFEINSENSE
Norska Insense forcerade rakt igenom publiken under sina 40 minuter. De hade ett riktigt tungt och tekniskt sound. De var så tunga att det var ett under att scengolvet höll för dem! Sångaren och gitarristen Tommy Hjelm växlade mellan de tre mickstativen (likt Hulkoff i Raubtier). Truls Haugen på trummorna spelade med full inlevelse och det var skönt att se en trummis headbanga och spela med hela kroppen. Insense imponerade stort under sitt första Malmöbesök.

Review3447_20140311_Devin-Townsend-Project-Kb-Malmo_Beo3221

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|