Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Julfest för dödsmetal-fans på KB | FESTIVALPHOTO
 

Julfest för dödsmetal-fans på KB

Review3798_20141129_At-The-Gates-Kb-Malmo_8889-7

Julfest för dödsmetal-fans på KB.
At The Gates tog med sig blytunga Grave och hungriga Morbus Chron


At The Gates från Göteborg är tillbaka med en ny skiva trots att efter deras hyllade återförening för sju år sedan, lovade sig själva att inte göra en ny skiva. Nu är vi där med en ny skiva som inte skulle bli av och ett utsålt KB. Inte många som kan klaga på det!

At The Gates rivstartade med rykfärska Death And The Labyrinth från nya albumet At War With Reality. Tompas sångstil är något förändrad (det är trots allt 20 år sedan förra studioalbumet) fast åt det sämre hållet, men hans sångstil har samtidigt tagit At The Gates in i en modernare och kyligare tid. Sex nya låtar framfördes och de smälte snyggt in i setet och ackompanjerades av en riktigt snyggt ljussättning. Ljudet var aningen platt och livlöst. Publiken däremot var riktigt taggad och livlig.
Ett antal misslyckande försök till crowdsurfing uppdagades. Att gång på gång försöka crowdsurfa över räcket när man står på andra raden är dömt till att misslyckas! Om man nu skall crowdsurfa, vore det inte enklare att börja lite längre bak?

Bandet visade upp sig från sin bästa sida och de såg väldigt hungriga ut. De sög åt sig publikens respons med hull och hår. Klassiska Blinded By Fear fick takplattorna att lossna. En odödlig låt i ny tappning. Avslutande Night Eternal satte punkt för en nostalgisk afton samtidigt som den visade en bit av framtiden för At The Gates.

Bäst: Blinded By Fear
Sämst: Ljudet
Speltid: ca 75min.


GRAVE
Dödgrävarna Grave intog anfallspostion och bombarderade den vilt krigande publiken med sin tunga old school döds. Gene Simmons gick tidigare i år ut med att rockmusiken är död. Något som publiken på KB ikväll motbevisade med råge. Kidsen i publiken drog igång med mindre moshpits och vilda headbangers intog frontlinjen vid staketet. De bevisade att det finns en framtid och en ny generation fans inom och tung metal. Grave svarade med att mangla på som en skenande stridsvagn och avfyrade ena bombnedslaget efter det andra. Smutsiga Turning Black övergick snyggt till monstret You´ll Never See (Heaven). Kvällens utan tvekan tyngsta nummer. Ronnie hamrade obekymrat bakom trummorna samtidigt som basisten Tobias tuggade frenetisk på bassträngarna. Tillbakadragna Ola (sång, gitarr) var i högform och vars röst likt ett rostigt rivjärn som aggressivt sliter sig igenom ruttet kött. Han stod iskallt framme i spetsen med fanan för svensk dödsmetall i högsta hugg och visade under 45 minuter hur riktig oldschool döds skall låta.
Setlist At The Gates:

EL ALTAR intro*
DEATH AND THE LABYRINTH*
SLAUGHTER OF THE SOUL
COLD
AT WAR WITH REALITY*
TERMINAL SPIRIT DISEASE
RAPED BY THE LIGHT OF CHRIST
CIRCULAR RUINS*
UNDER A SERPENT SUN
WINDOWS
CITY OF MIRRORS*
SUICIDE NATION
HEROES AND TOMBS*
NAUSEA
WORLD OF LIES
BURNING DARKNESS
THE BOOK OF SAND
-----------------------------------------
BLINDED BY FEAR
KINGOM GONE
THE NIGHT ETERNAL*

* från senaste albumet At War With Reality

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|