Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
DIRTY PASSION: Dirty Passion | FESTIVALPHOTO
 

DIRTY PASSION: Dirty Passion

 Betyg

Review3855_cover

Lite snabbare. Lite smutsigare. Lite smartare. Lite mer Dirty Passion.

Malmö-bandet Dirty Passion är aktuella med sitt tredje album i ordningen. Varför skivan kort och gott blivit självbetitlad råder det ingen tvivel om. Det låter nämligen väldigt mycket Dirty Passion, fast med en mer aggressivare framtoning och starkare låtar.

Dirty Passion har tagit några steg tillbaka till rötterna och grävt fram soundet från den skräpiga garagerocken och de sylvassa melodierna från glamen. De har fått till ett tyngre sound med en råare och smutsigare framtoning än sina föregående album. Det är lätt att göra återkopplingar till den svenska hårdrocksscenen, speciellt från 90-talets sleaze-band som t.ex Tornado Babies till traditionell rock ´n roll i form av Hellacopters.

Skivan rivstartar med en riktig partylåt - Halleluja. En snabb melodisk låt som osar diesel och utspilld öl! Gitarrerna samarbetar snyggt med den tuggande basen och sången är enkel att ta till sig. Energisk och uppfriskande låt som kan orsaka att man råkar passera hastighetsbegränsningen med ett tiotal kilometer!

Bastyngda Los Angeloser är en mörk och snabb röjarlåt som med stor sannolikhet kommer bli en ny livefavorit för många. Den är rak på sak med en mer aggressivare och känsloladdad verklighets-ryck. Med kaxiga gitarrslingor och attitydladdad sång så lyfter låten DP in i en mörkare värld.

Medryckande Zip Of Fire har ett snyggt varierat trumspel och ett smart upptempo med finess. Zip Of Fire är en av skivans starkaste nummer. Tempoändringarna är genialiska och låten innehåller riktigt snygga instrumentala partier.

Uppbyggandet av låtarna är smart och snyggt gjort. Materialet smälter samman på ett naturligt sätt och det är lätt att sätta sig in i texterna. Trots de kanske lite dystrare texterna så är låtarna väldigt medryckande och lättsmälta. Här finns flera låtar som med stor sannolikhet kommer få igång fötterna på dansgolvet som t.ex svängiga The Mess och rockiga Shame.

Dirty Passion har verkligen grävt fram sina rötter och lyft upp det som signalerar just Dirty Passion. Rak och fartfylld hårdrock med starka melodier och gnisslande gitarrer som skall spelas på hög volym.

Genretypiska gitarrslingor, smattrande trummor och tight bas. Känsloladdade texter och lättsmält sång. Albumet växer för varje lyssning och efter ett tiotal lyssningar så känns låtarna fortfarande starka och slagkraftiga. DP tilltalar både nya hårdrocksfans som väl inbitna gamla rockrävar. Med DP visar Dirty Passion att de är ett band att räkna med och som kan stå på sina egna ben.


Spellista:
01 Hallelujah
02 Bad Karma
03 Bitch
04 Los Angeloser
05 Get Back
06 Zip Of Fire
07 Die Free
08 42 Nights
09 The Mess
10 The Ballad Of The Skank
11 Shame


DIRTY PASSION - Dirty Passion
Längd: 41:26
För dig som gillar: Hellacopters, Tornado Babies, Hardcore Superstar, Sator.
*Release datum: 22 Februari

Videos:
Shame: https://www.youtube.com/watch?v=DZJABS20rR0
Los Angeloser: https://www.youtube.com/watch?v=JQfe3n1GwyU

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|