Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Hypocrisy live, Göteborg 3/3 | FESTIVALPHOTO
 

Hypocrisy live, Göteborg 3/3

Det är dags för Göteborg att få finbesök av Svenska dödsmetalbandet Hypocrisy, som efter fem veckors Europaturné nu är inne på sista veckan. Jag hade förväntat mig mycket folk men av någon anledning fylls inte Brew House ikväll. Vilket är väldigt synd för dem som inte är här – för nu blir det åka av.

Det är fullt ös från första sekund med nya låten Valley Of The Damned. Jag känner redan nu att jag inte kommer bli besviken på den här spelningen.
Hang Him high som andra låt levererar precis samma tyngd som på skiva. Publiken är dock lite seg och jag kan inte förstå varför. Det är ju så bra!

Vi får en fin mix av gamla och nya låtar och alla är precis lika bra som på platta. Det är tight som attan, men det är väl svårt att förvänta sig annat. Hypocrisy är helt enkelt ett riktigt bra band på alla sätt, inte minst live. Medleyt med 1992 och 1993 års låtar Pleasure Of Molestation, Obsculum Obscenum och Penetralia är intressant och görs riktigt skickligt och rått.

Min största fundering den här kvällen är över publiken. Tittar man mot scenen och lyssnar på musiken så förväntar man sig liksom att det skall ackompanjeras av ett sjujäklars hårsnurr så långt ögat når, för så bra är Hypocrisy ikväll. Visst, det piskas en del hår i fronten men alltså det här är ju löjligt. Hur kan folk stå still? Har de druckit för lite öl? Eller är det helt enkelt så bra att man inte vill ödsla energi på att göra annat än lyssna? Förmodligen.

Efter att sista låten Fire In The Sky spelats och bandet gått av scen, då vaknar äntligen bygget. Det gapas ”ROSWELL! ROSWELL! ROSWELL!” och folk klappar i takt. Extranummerna inleds med The Final Chapter och Peters skrik väcker förmodligen halva grannkvarteret. Grymma Warpath blir andra låt och spelningen avslutas, såklart, med Roswell 47. Och nu headbangas det till och med i rad fem.

Jag kan nog inte säga tillräckligt många gånger hur bra Hypocrisy är live. Efter intervjun jag gjorde med basisten Mikael sa jag att jag förväntar mig en riktig käftsmäll till spelning ikväll.
Det här var precis den käftsmällen jag var ute efter.

SPELLISTA
1. Valley Of The Damned
2. Hang Him High
3. Fractured Millennium
4. Adjusting The Sun
5. Eraser
6. Pleasure Of Molestation, Obsculum Obscenum, Penetralia – Medley
7. Apocalypse, The Fourth Dimension – Medley
8. Killing Art
9. A Coming Race
10. Let The Knife Do The Talking
11. Weed Out The Weak
12. Fire In The Sky

Extranummer
1. The Final Chapter
2. Warpath
3. Roswell 47

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|