Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
WHIPLASH @ Monokrom, Kalmar 12/3 | FESTIVALPHOTO
 

WHIPLASH @ Monokrom, Kalmar 12/3

Review403_IMG_1768

Kvällen som har varit förberedd i nästan ett år är äntligen här. Whiplash är ett projektarbete inom skolan som jag själv tillsammans med mina två vänner från klassen på Oscarsgymasiets estetiska program med inriktning musik har anordnat. Alla band som medverkar (utom ett) har på något sätt anknytningar till det estetiska programmet.

På den lilla scenen uppe vid caféet bjuder Hannah and The Squinters på mysig akustisk stämsång och senare under kvällen framför Louise Källenius och Rasmus Kettelhoit snygga covers till en akustisk gitarr.

Punk/rockbandet The Doldrums är först ut på den större scenen en trappa ner. Tyvärr får de mindre publik än vad de förtjänar, men killarna ser inte ledsna ut för det. De kör sin grej och speltiden på 20 minuter fylls av fartfyllda låtar och är snabbt över.

Högsbybandet At One! har i vanliga fall hela 9 medlemmar men ikväll dyker endast 7 av dem upp, och det räcker gott och väl. Med en oslagbar energi och härlig attityd röjer de ordentligt på scenen till den reagge/hiphop/electromusik som de utövar och det är party på scenen! Det är betydligt fler i publiken nu och det verkar som att många har kommit enbart för att se At One!.

Det band som imponerar mest under kvällen är Rapunzel. Genren är svår att beskriva, de kallar själva sin musik för ”konstig rock” och närmare än så kan man nog inte komma. Det är annorlunda, snyggt och intressant. Musikerna är otroligt skickliga och sångaren Viktor Nilsson imponerar med sin grymma sångteknik. Låtarna är huvudsakligen deras egna, men det smygs även in en låt av The Dillinger Escape Plan och det visar bara ännu mer hur duktiga killarna är. Vid ett tillfälle dyker det även upp en gurka och en megafon. Rapunzel är helt klart kvällens coolaste band och jag är övertygad om att de kommer att golva alla konkurrenter i både Rockkarusellen och Musik Direkt, annars är det något som inte står rätt till!

Sist ut är Oskarshamnsbandet Indevotion som förra året kom på en andraplats i Rockkarusellen och deras duktiga sångerska My Helmner fick utmärkelsen ”Årets scenpersonlighet”. Med två demos bakom sig har de en mängd material att framföra och musiken är pop/rock, lite inspirerat av det amerikanska bandet Paramore. Det märks att de är erfarna och alla i bandet har en grym scennärvaro.

Tack vare alla duktiga band och medhjälpare blev kvällen på fritidsgården Monokrom riktigt lyckad. Efter att ha städat i ordning och plockat ihop fick vi köra ut de sista gästerna innan vi stängde dörren för den här gången.

Review403_IMG_1638

Skribent: Elin Nilsson
Jag har inte Facebook


|Hem|