Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
PAUL DI´ANNO @ Farozon, Hässleholm 23/7-15 | FESTIVALPHOTO
 

PAUL DI´ANNO @ Farozon, Hässleholm 23/7-15

 Betyg

Hässleholm och Farozon fick celebert besök av inte mindre än den legendariske sångaren Paul ”The beast” Di´Anno, som frontat Iron Maiden på deras två första album. Att 57-åringens hälsa sätter käppar i hjulet för hans rörlighet hindrar inte Paul från att ytterligare än gång (efter sin senaste avskedsturné härom året!) att åter ta upp turnerandet. Det är tragiskt att se Paul sittandes på en stol under hela konserten och tvingas ha hjälp på och av scenen. Roddare som sitter bredvid trumpodiet, beredda att sträcka över en grogg.

Som konsert-show är det naturligtvis genomuselt att beskåda. Förutsättningarna är grusade. Men Paul är inte som alla andra. Han får med sig den hängivna publiken och röjer så gott han kan med överkroppen och svår och fräser mellan låtarna. Han var väldigt noga med att poängtera publikens bemötande som han tyckte var den bästa på turnén, och hur ledsen han var att han var tvungen att sitta ner p.g.a. att hans ben inte bär honom längre. Rösten däremot var bättre än på förra Sverige-vändan, men å andra sidan har han aldrig haft någon direkt bra röst. Hans punkiga riv i rösten lyfter låtarna till acceptabla nivåer.

Låtmaterialet är helt fokuserat på Iron Maiden och många av hans egna solo-alster har tyvärr lämnat plats åt mediokra covers på Ramones och Judas Priest. You´ve Got Another Thing Comin´ slaktades längs med fotknölarna och trots att Paul satt med texten till låten så kom han av sig, hur nu det är möjligt! Det blev lite över 90 min röj sittandes i en stol! Är det någon som kommer undan med det så är det Paul Di´Anno. Publiken såg ut att ha riktigt roligt och torsdagskvällen i Hässleholm var svettig.

Setlist:
SANCTUARY
WRATCHILD
PROWLER
MURDERS IN THE RUE MORGUE
THE BEAST ARISES
CHILDREN OF MADNESS
REMEMBER
GENGHIS KHAN
CHARLOTTE THE HARLOT
KILLERS
PHANTOM OF THE OPERA
TRANSLYVANIA
RUNNING FREE
BLITZKRIEG POP
YOU GOT A NOTHER THING COMING
HOLIDAYS

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|