Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
SUPREME MAJESTY @ helgeåfestivalen 1/8-15 | FESTIVALPHOTO
 

SUPREME MAJESTY @ helgeåfestivalen 1/8-15

 Betyg

Power metal dängan Spellbound rullar försiktigt igång det ringrostiga bandet Supreme Majesty. Det var några år sedan de stod på scenen och det har hänt en del i bandet sedan dess. Det är bara Joakim – sång, Tobias - gitarr och Johan – trummor som är kvar sedan senaste albumsläppet för tio år sedan.

Det var osäkert och tydliga premiärnerver. Trummorna kom lite i otakt i början men allt hamnade mer och mer på plats efterhand som nerverna släppte. Joakim hade uppenbarligen problem med sin trådlösa sändare och var märkbart frustrerad av att den inte satt som den skulle, men bet ihopa och levererade stenhårt. Inte först efter femte låten och den alldeles nyskrivna Pride And Glory så började det lossna för Supreme Majesty. Pride And Glory är en hyllningslåt till fansen som trampar på bra i midtempo. Låten känns fräsch och sitter fint i livesammanhang.

Under fartfyllda Danger så har äntligen sammanhållningen på scenen kommit till rätta och Jocke låter riktigt bra. Europe-klingande keyboarden låg bra i ljudbilden och det kändes som det kom ett ordentligt lyft från samtliga på scenen. För härefter gick det som på räls och Strike Like Thunder fyrades av utan några problem och hyllningslåten Long Live Rock n´ Roll avslutande med kraft och pondus. Tyvärr kom urladdningen alldeles för sent. En smygpremiär innan Helgeåfestivalen hade inte skadat så att de hade fått ihopa sina rörelser på scenen då de ofta sprang runt och krockade med varandra.

Spelningen fick ett litet lyft med körsångerskorna som glatt stod på sitt podium och dansade i takt med musiken, vilket gjorde att spelningen blev mycket mer levande. Det var kul att se Supreme Majesty på scenen igen men det lämnade mycket att önska.

Nu hoppas vi på en fortsättning följer. Att bandet går in i studion och bygger vidare på låten Pride And Glory och skruvar upp tempot lite innan de ger sig ut på vägarna igen.Nya sättningen live var:
Joakim Olsson – Sång
Tobias Wernersson – Gitarr
Anders Andersson – Gitarr
Jonas Svensson – Keyboard
Johan Rydberg – Trummor
Fredrik Skoog – Bas
Hanna La Fleur – Kör
Sara La Fleur – Kör

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|