Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Wolfsblood nytänder på Malmöfestivalen | FESTIVALPHOTO
 

Wolfsblood nytänder på Malmöfestivalen

Review4151_Dinina

Malmös metal/grind/crustpunkare Wolfsblood spelar på Malmöfestivalens Rock Stage och det blir första framträdandet med den nya sättningen. Eller nygammal kanske man ska säga då originalsångerskan Divina åter tagit plats bakom mikrofonen
-Divina är tillbaka, vi testade en tjej lite kort och det fungerade mindre bra. Vi var aldrig missnöjda med Divina som sångerska, men hon hade problem med sitt liv just då. Som tur är har hon fått rätsida på detta, hälsar Richard Lion, som tillsammans med Stefan Elfgren bildade bandet 2012.
Det blir också livepremiär för nye basisten Anders Francke som efterträder Sanna Rönngård och som tidigare spelat i bland andra S.K.U.R.K
-Det kommer nog höras i vårt sound då han kanske spelar lite mer aggressivt än Sanna gjorde, tror Richard.
Anders Francke håller med och tillägger:
-Jag älskar musiken som Wolfsblood levererar och jag tror att min spelstil kan göra ljudbilden fetare, tyngre och råare.
Ja, med musikaliska influenser som Asta Kask, Strebers, Megadeath, Metallica, Sepultura, NoFX, Slipknot, Johnny Cash och Mikael Wiehe kan det nog bli överraskningar i alla fall.
Wolfsblood har tidigare släppt en Ep och planerar nu en fullängdare.
-Vi har lyckats repa in ett par av de nya låtarna med Anders trots att vi bara haft en handfull tillfällen på oss. Festivalpubliken kommer att bland annat att få hör ”Unalive” som är en blytung jävel samt ”Serpents of Our Age. En snabb minimalistisk sak, berättar Richard Lion.
-Närmaste planer är att repa in oss, boka studiotid, och så fort plattan är klar, vilket jag hoppas blir i början på nästa år, planera in festivaler och gig.
Men i väntan på nya plattan kan alltså alla som vill ha ett par smakprov få det och samtidigt hälsa ny och nygammal medlem välkommen.
-Det har varit tyst ifrån oss för länge nu, menar Divina.
- På malmöfestivalen har vi en ny lineup och frustrationer kommer att släppa, adrenalin kommer att pumpa och svett att stänka, fortsätter hon.
Lev idag, imorgon kan du vara död, hälsar Richard.
Vad: Wolfsblood
Var: Rock Stage, Malmöfestivalen
När: torsdag, 20/8, 19.00

Skribent: Eva Grahn
Jag har inte Facebook


|Hem|