Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
BLUES PILLS @ Babel, Malmö 3/12-16 | FESTIVALPHOTO
 

BLUES PILLS @ Babel, Malmö 3/12-16

 Betyg

Musikaliskt visste undertecknad att stjärnskotten i Blues Pills skulle leverera bombsäkert, men att det visuella fullständigt sprängde ens tankar var inget man vågat hoppats på!

Det unga bandet från Örebro har tagit över stafettpinnen från banden som härjade på de rökdränkta rockklubbarna på mitten av 70-talet. Blues Pills är bevis på att det finns en tidsmaskin!

Blues Pills tog publiken med storm och redan under öppningslåten och kioskvältaren Lady In Gold, lutade sig publiken bakåt och slappnade av i axlarna och lät kroppen bara flyta med i den psykedeliska hypnosen. Allt stämde. Ljudet var fantastik inne i den gamla gatukyrkan Babel, mitt i Malmö. Ljuset var direkt anpassat efter deras häxmässa. Den ständigt roterande 70-tals flower power dränkta projektering fyllde hela scenen och speglade sig i rytmsektionen på scenen. Snyggt.

Utöver de stämningsfulla effekterna så var sångerskan Elin Larsson något alldeles extra. Hon ägde scenen fullständigtoch var oerhört säker. Sången var outstanding och låg klart och tydligt i ljudbilden. Hennes inlevelse var total. Ett praktexempel på hur man skall röra sig på scenen helt enkelt. Hon hoppade, gjorde knäböj och försökte lyfta från marken när hon frenetiskt flaxade med armarna. Bandet är väldigt kompetent och det var skoj att se basisten Zack Anderson gunga inlevelsefullt till sina tunga basvågor. Trummisen André Kvarnström skapade ett härligt sväng.

Låten I Felt A Change var en underbar slow coocked balad med känsla då Elin själv intog scenen bakom orgeln. Vackert och känsloladdat solonummer.
Avslutande Gone So Long satte punkt för en förträfflig konsertkväll där allt klaffade.
Bra publikuppslutning och en glad publik som glatt klappade med gjorde denna kväll ännu bättre.


Speltid: Ca 80 min.
Bäst: Den totala upplevelsen mellan publik, band och det visuella.
Sämst: Att tidsresan bara var tillfllig och vi snabbt kom tillbaka till ett nytt millenium.

Setlist:
LADY IN GOLD
LITTLE BOY PREACHER
BAD TALKERS
WON´T GO BACK
BLACK SMOKE
BLISS
LITTLE SUN
ELEMENTS AND THINGS
YOU GOTTA TRY
ASTRALPLANE
HIGHCLASS WOMAN
AINT NO CHANGE
DEVIL MAN
I FELT A CHANGE
REJECTION
GONE SO LONG

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|