Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Ghost på Hovet | FESTIVALPHOTO
 

Ghost på Hovet

 Betyg

Att Ghost är ett av världens största rockband råder det inget tvivel om och förväntningarna är höga på ett utsålt Hovet. Kvällen börjar starkt med ”Square Hammer”, följt av ”From the pinnacle to the pit”. Men för en som sett Ghost tidigare, märks det tydligt att de nya maskerade musikerna är av en annan anda. Det är framför allt mycket mer rörelse på scen, vilket gör att den hotfullhet som tidigare fanns där, har ersatts med Ghouls som inte är rädda för att ta för sig.

I halvlek byter Papa Emeritus ut påveutstyrseln till elegant kostym och det kraftfulla riffet till ”Cirice” dånar ut i stadion, stämningen är på topp. Guldkonfetti regnar ner över publiken efter ”Mummy dust” och uppbyggnaden slutar inte där. Ghost vet hur de ska bygga upp förväntningarna och kvällen avslutas lika starkt som den började med Imperiet-covern ”Bible”, som ger hela konserten en stark stadion final.

Att bandet numera består av nya maskerade musiker rådet det inget tvivel om, dock märktes ingen skillnad på de 8 765 personer som under fredagskvällen fick ta del av detta spektakel. Så frågan är om någon verkligen bryr sig?

Set list:
1. Square Hammer
2. From the Pinnacle to the Pit
3. Secular Haze
4. Con Clavi Con Dio
5. Per Aspera ad Infiri
6. Body and Blood
7. Devil Church/Cirice
8. Year Zero
9. Spöksonat/He is
10. Absolution
11. Mummy Dust
12. Ghuleh/Zombie Queen
13. Ritual

Extranummer:
14. Monstrance Clock
15. Bible

Skribent: Jennifer Lundsten
Jag har inte Facebook


|Hem|