Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Grand Magus - Sweden Rock Festival 2017 | FESTIVALPHOTO
 

Grand Magus - Sweden Rock Festival 2017

 Betyg

När jag fick höra att Grand Magus skulle spela på Sweden Rock Festival på Onsdagen vart jag faktiskt riktigt glad, för detta är ett band som jag lyssnat på och följt länge.
Jag är imponerad över hur bra musiker de är och hur de binder ihop sina instrument så helheten i låtarna är enorm, sedan att bandet bara är en trio men låter som fler är så klart ännu en grej som man blir tagen av.

Detta var också första gången som jag fick se dem live, så förväntningarna var kittlande stora då jag bara hört bra om dem.

Tyvärr kom jag relativt sent in i deras spelning med tanke på att de bara skulle spela en timme, men jag kom innan "Steel Versus Steel".

Jag kan avslöja att ljudet på 4Sound Stage var perfekt och tro det eller ej så låter Grand Magus exakt lika bra live som på skiva, helt jävla otroligt!
Och nu live lät det också som det var sex man på scenen trotts att gruppen som sagt är en trio.
Även om det inte var mycket till scenshow då sångaren/gitarristen och basisten stod stilla mer eller mindre genom hela spelningen så kändes det ändå som att de fyllde ut scenen bra.

Låtarna var perfekt mixade och man kunde bara stå där och njuta, "Forged in Iron/Crowned in Steel" är också en låt värd att nämna som de körde.

Den rätt så stora publiken var också bra med på notorna genom spelningen, även om klockan var runt sju till nio hugget och det var första dagen på festivalen.
När väl spelningen var slut var det med tunga steg som man styrde därifrån för man ville ha ännu mer låtar, men det var ändå med ett leende på läpparna som man gick där med ett fånflin för att det var så bra.

Kommer jag få chansen att se Grand Magus igen kommer jag inte att tveka, och jag rekommenderar att du gör det samma, för du kommer absolut inte bli besviken!

Setlist:

I, The Jury
Varangian
On Hooves of Gold
Steel Versus Steel
Viking
Ravens Guide Our Way
Freja’s Choice
Iron Will
Like the Oar Strikes the Water
Triumph and Power
Hammer of the North

//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Skribent: Grimgoth
Jag har inte Facebook


|Hem|