Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Dark Funeral - Bråvalla Festival 2017. | FESTIVALPHOTO
 

Dark Funeral - Bråvalla Festival 2017.

 Betyg

Det var en lång väntan framför scenen innan gruppen kom på, antar att det hade med lite lättare ljudtekniska skäl att göra, för när de väl kom på kändes det som en av gittarena fallit bort och en ljudtekniker sprang frenetiskt över scenen för att fixa det.
Men det syndes ändå att det var ett peppat Dark Funeral som stod på scenen, fattar inte att de orkar bylta på sig så mycket scenkläder för jag vart varm i min skinnjacka där ett tag så jag hängde av mig den.
Och det var en bra show, lite besviken vart jag dock allt att de inte hade grishuvuden på scenen som jag sett att de haft tidigare, men det var väl massa regler och annat som satte stopp för det hela antar jag.

Valet av låtar var bra och lagom utvalt, men det är när det äldre materialet man märker skillnaden mellan Heljarmadr och tidigare sångaren Emperor Magus Caligula, men jag antar att jag är lite bortskämd då jag även sett dem med Themgoroth som gästsångare när de firade 20 år som band.
Innan det har jag också sett dem med Nachtgarm på sång också, som jag då med upplevde samma skillnad med.

Jag säger dock inte att det är dåligt för det, för det är det absolut inte det är bara en skillnad men när de kör de tre låtarna från senaste släppet "Where Shadows Forever Reign" försvinner skillnaden markant.
Annars var det eld, headbangande och annat röj från dem på scenen.
Hade dock kanske önskat att de spelat senare på dagen för solljus och black metal hör väl inte så mycket i hop, men som jag redan konstaterat så kan man inte få allt.
Och de lyckades ändå att sprida sin ondska, hat samt möker över oss.
Kan tänka mig att detta var en liten milstolpe för bandet att få sprida sitt mörker även över Bråvalla Festival.

Tyckte att publiken var bra med på noterna med även om det inte var överdrivet många på plats, men den trygga black metal älskande skaran räckte för att lyfta havet av folk längst framför scenen.
Måste också säga att ljudet vart bättre sen strax efter första låten/låtarna och det var skönt för då fick man den rätta stämningen med.

Allt man kan hoppas på nu är att gruppen fortsätter att turnera och släppa fler album så man får chansen att njuta av dem igen, hoppas också att det lugnar ner sig med medlemsbyten också.
För jag kommer vilja se dem igen, oavsett!

Setlist:
Unchain My Soul
The Secrets of the Black Arts
Atrum Regina
The Arrival of Satan's Empire
Attera Totus Sanctus
As I Ascend
Goddess of Sodomy
My Funeral

Encore:
Nail Them to the Cross
Where Shadows Forever Reign

//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Skribent: Grimgoth
Jag har inte Facebook


|Hem|