Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Intervju med The Storyteller | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med The Storyteller

Review4524_The_storyreller

Inför Sabaton Open Air så fick jag möjlighet att ställa några frågor till L-G Persson som sjunger i The Storyteller.
Efter en lång karriär; vad är det som fortfarande gör er motiverade att spela?

-Att lira live har alltid varit bandets drivkraft och det har aldrig ändrats. Att möta fansen och känna energin som uppstår under ett gig är svårt att beskriva men det är en grym känsla.

Ni har gjort många festivaler under åren, vilken är din favorit och varför?

-Hmmm det är lite svårt då det har varit så många bra festivaler men det måste bli Sweden Rock Festival som verkligen öppnade dörrar för oss och gav oss massor av fans.

Berätta om er bästa festivalupplevelse, som band eller privat.

-Jag tror att det får bli Sweden Rock Festival som bästa upplevelsen för oss som band - vi klev upp som relativt okända då 2002 och gjorde ett grymt gig och responsen efteråt då fans stod och väntade för autografer och vi fick massor av uppmärksamhet ute på festivalområdet. Det var en cool upplevelse.

Jag har intervjuat andra band som ska spela på Sabaton Open Air och som ska titta på er. Vilka band vill du själv lyssna på?

-Jag ser fram emot att se Narnia som jag har en del kontakt med, Shadowquest, Evergrey, Forever Still, HammerFall och så klart Sabaton.

För de som inte sett er live, hur är ni som liveband?

The Storyteller har alltid fokuserat på att leverera en intensiv show som får publiken att känna sig delaktig från början till slut. Vi planerar våra låtval för att göra våra gig till en upplevelse där alla får det dom önskar. Vi har använt oss av pyroteknik vid några tillfällen men vi försöker att fokusera mer på den musikaliska biten, men vi gör alla sådana upplägg utifrån ev turnèplaner för att kunna sy ihop det bästa alternativet.

Vad har ni för framtidsplaner för övrigt?

-Vi håller på att jobba fram material till en ny platta som kommer att bli en fortsättning på den berättelse som de två första plattorna baseras på, så för alla fans som gillar de tidiga plattorna så kan jag lova att detta blir nåt alldeles extra. Vi kommer också att dokumentera giget på Sabaton Open Air och om materialet håller så kanske en liveplatta ser sitt ljus också. För övrigt så har flera av medlemmarna sidoprojekt som också jobbar med plattor - Cedrik kommer släppa ny platta med sitt andra band "Blazon Stone" och jag har precis spelat in en soloplatta "Beyond The Katakomb" där jag lånat medlemmar från bla "Evergrey", "Vailet Janine" och "Scar Symmetry" så vi har fullt upp precis som vi vill ha det.

Namnet antyder ju att ni berättar något för er publik. Vad skulle ni själva säga är ert budskap i er musik?

-The Storyteller spelar en stil som vi kallar "Powermetal" with medieval tunes” och texterna har alltid fokuserats på att vara berättande precis som namnet säger. Våra första två plattor var rena fantasyberättelser och nu på kommande produktion så kommer detta att återupptas. Våra andra plattor har fortfarande haft ett "berättande" fast då fokuserat på bl a häxprocessen i Europa, nordisk mytologi samt gamla Svenska folksägner. Texterna ska vara berättande precis som att någon sitter och läser ut en bok för de som vill höra - en sagoberättare.

Du kan även läsa en recension från spelningen här på Festivalphoto.

Skribent: Elise Pavicic
Jag har inte Facebook


|Hem|