Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Astral Doors - het musik, ljummet framträdande | FESTIVALPHOTO
 

Astral Doors - het musik, ljummet framträdande

 Betyg

Review4583_astraldoors

Astral Doors är bandet som får värma upp publiken inför Hammerfall den här kvällen. De har nyligen släppt en ny skiva, Black Eyed Children. Detta är ett rutinerat band som släppt plattor sedan 2003 och turnerat flitigt under åren.
Bandet säger själva att de är inspirerade av band som Dio, Black Sabbath och Rainbow. Känns som att det kan passa bra för en Hammerfallpublik. Det är i alla fall många som har slutit upp framför scen i god tid till att de går på.
Soundet är ganska tungt men inte mer än att det är hårdrock i en relativt ren form. Jag ska inte säga att de låter som Hammerfall men deras musik är i samma anda.
Die on Stage är tredje låten ut och även om bandet är långt ifrån den ålder som vissa farbröder i hårdrockssvängen har uppnått så känns showen lite trött. (Kanske borde Ozzy ta över den här låten……) Låtarna är helt ok, de är bra musiker och har både bra ljud och ljus men det är något som saknas. Det finns ingen riktig energi och ingen rör sig mer än några decimeter ifrån sin utgångspunkt på scen. Det blir helt enkelt lite tråkigt. Dom lyckas ändå värma upp publikens stämband inför kommande körsång under kvällen och funkar bra som förband.
Jag skulle absolut kunna tänka mig att lägga till Astral Doors på min Spotifylista men live är de tyvärr inte någon upplevelse som jag kommer att minnas.

Skribent: Elise Pavicic
Jag har inte Facebook


|Hem|