Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Vita Bergen, Huskvarna Folkets Park | FESTIVALPHOTO
 

Vita Bergen, Huskvarna Folkets Park

 Betyg

Review4593_20171125_Vita-Bergen-Folkets-Park-Huskvarna-Vitabergen07

Huskvarna Folkets Park
2017-11-25

Vita Bergen har senaste åren uppmärksammats som ett indieband att räkna med. Bl a har de varit nominerade i P3 Guld och senaste veckan har deras låt ”Tänd ljusen” legat på radiokanalens spellista. Det är nog en bra ledtråd till hur det här bandet låter. De känns väldigt P3. Långt från Saadedängorna i de kommersiella morgonprogrammen.

Musikmässigt är det ett poprockblandat sound med många inslag av syntslingor som ger bandet en egen karaktär. Det känns lättillgängligt och musikalisk väl genomarbetat. Jag tänker mig att det här kan tilltala både syntare, rockare och många där emellan.

William Hellström, som är bandets frontman och sångare, ställer sig även vid synten ibland och hänger på sig gitarren i ett par låtar. Jag gillar även inslaget med trumman som han då och då ger sig på.
Hans scenspråk är aningen förvirrande. Han har en bra energi och inlevelse i låtarna och han rör sig mycket på scen. Men han tittar ner i golvet eller vänder ryggen till publiken när han sjunger. Mellan låtarna blir kommunikationen med publiken mycket bättre och han är väldigt charmig. Det här gör att låtarna och bandet är bättre än själva framträdandet.
Ödmjukhet är en sund egenskap men inte på scen och inte när man är ett förhållandevis nytt band. Som utbildare i säljande kommunikation kliar det i fingrarna på mig att få Vita Bergen att bli lite mer självsäkra.....
De har allt som behövs för att bli ett riktigt bra liveband men just nu saknas den sista edgen.

Hur som helst så är de ett skönt gäng. Efter två låtar var jag fortfarande lite tveksam men efter 5 låtar gillar jag dom mer och mer. När spelningen är slut så förstår jag varför de får den uppmärksamhet de gör och jag skriver under på att de är ett band att räkna med.

Skribent: Elise Pavicic
Jag har inte Facebook


|Hem|