Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Bleeding Utopia House of Metal 02/03/18 | FESTIVALPHOTO
 

Bleeding Utopia House of Metal 02/03/18

House of Metal, Umeå 2018 hade äran att få besök av Västerås-bandet Bleeding Utopia.
Kl 23:00 klev de på och avslutade fredagskvällen på scenen äpplet.

Fullt ös från start med "Blackets of bloods" och Adam (Björk) smattrade på med trummorna som om det var det som drev elen på stället. Taktsäkert med trummande av rang hela giget igenom.
Han har för övrigt en youtube-kanal där ni kan gå in och kika på hans trumkonster.

Med en djurisk ilsk blick hade David (sång) en bra publik-kontakt och delade även under ett tillfälle ut kondomer till publiken. Inledningen på spelningen var helt klart imponerande och höll samma klass på sång under hela tiden. Trots trötthet efter en lång resa upp till Umeå och en förkylning höll rösten hela vägen igenom och han levererade ett stort A+ som man skulle sagt i vården, och stort A är alltid något positivt. Det betyget kan jag ge till allihopa.
Sköna riff på både bas och gitarrer av Fluff, Ipe och Kristian som alla tre satte dessa med en van säkerhet samtidigt som de hade en god kontakt med publiken och hade ett ös på scenen.
Att det var första gång denna trio av sträng-kungar spelade tillsammans kan man inte tro. Men detta var premiär-giget med Bleeding för Kristian som tidigare spelat i Decadence. Men den premiären kan jag inte annat än applådera. De lät hur tighta som helst och samverkade på scenen till fullo. För övrigt var det ett ypperligt ljud i lokalen, alla instrument och sång kom till sin fulla rätt.

Bleeding Utopia är ett band VÄRDA att se flera gånger. Och de har kapaciteten att gå långt med tunga riff, bra texter och trevlig attityd.

Det enda minuset med spelningen är att den var så kort, hade gärna hört flera låtar vilket fler än mig verkade vilja göra. Och att det asballa mick-stativet inte var med upp till Umeå pga platsbrist i bilen. Sen att de hade speltid samtidigt som Nocturnal Rites, men det var en mycket god uppslutning ändå. Bleeding spelar en hård genre och detta är kanske mer tilltalande för en del än vad powermetal är, vilket tydligt visades på plats då det var en god publiksiffra. Bra val av er som kom till äpplet-scenen.

Ser MYCKET fram emot det nya albumet som är i slutskedet och i mars-april får delar av Europa uppleva detta band då de har en kommande turne. House of Metal var en uppvärmning inför denna, sedan i juli spelar de på Island och stället Gaukurinn i Reykjavik. Killarna ger allt på scenen och de ser ut att ha roligt samtidigt, trots att stora delar av publiken satt vid borden som var uppställda... konsert innebär att stötta banden och vara närvarande vid scenen.. det har jag sagt till er förr, upp och stå!

Så till er som inte var på plats kan jag bara ge tipset att verkligen lyssna in dessa grabbar på spotify, youtube, facebook eller instagram.

Bifogar här en setlist från kvällens gig.
Blackest of blood
Your kingdom will fall
Into pieces
This is where we die
Your lifeless sire
I will return
Nighttime divine

Skål och tack Ume för denna gång, på återseende.

Skribent: Bodil Persson
Jag har inte Facebook


|Hem|