Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
'77 @ MuskelRock | FESTIVALPHOTO
 

'77 @ MuskelRock

Review481_Muskelrock_2010_100604_Ross_The_Boss__1994

Back to the 70-ies!

Überbra 70-tals rock så det skramlar om det. När Spanska `77 ställer sig på Tyrolens inomhusscen så undrar jag om jag blivit tillbakaskickad till 70-talet. Delar av publiken har hippie-västar, klasiska 70-talskläder som utsvängda jeans och halmhårband. På scenen då? Ja nu fick dem ju märkligt nog scenen på dansgolvet som är 60-tals influerad med flowerpower krumelurer i taket på scenen.

Många band har svårt för att hitta det klassiska 70-tals soundet utan att lägga in moderna inslag. De spanska matadorerna tänker inte köra dagens 70-tal sound utan de ÄR 70-tal! För dem är allt viktigt. de rätta kläderna, rätta instrumentet och rätta frisyren. T.om. stackarna är 70-tal. Den överenergiska gitarristen har en idol. Kan det vara Angus Young måntro? Han försöker inte dölja det då han gör de kllassiska movesen. Det intressanta är att de har ett så klassiskt sound, men själva har de inte upplevt den eran då de inte var födda då.

Its Groovy

Gitarristen gör en närmast Pontus Snibb patenterad action. Han springer ut flera varv i publiken och spelar i baren och överallt. publiken blir heltokig. Det är så jäkla skön stämning. På tal om stämningen så står första raderna och dricker lådvin och några andra står men whiskyglas.

Som extranummer kommer något som publiken nog redan hade räknat ut. En cover på AC/DC. Highway To Hell är den bästa covern någonsin. Så felfri. Så underbar.

Bandet spelade förövrigt i Kristianstad under fredagen. Där fick de lära sig lite svenska. Så för att få igång publiken med en liten lek skrek spanjorerna -" Visa Pattarna Visa Pattarna"! Hahaha de visste nog inte vad de sade för plötsligt drar flera tjejer av sig överdelen och ja festen är igång på riktigt.

kan inte bärga mig tills jag får se dem igen

Review481_ross_the_boss

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|