Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Skönt gung när Tjuvjakt spelar | FESTIVALPHOTO
 

Skönt gung när Tjuvjakt spelar

 Betyg

Review5023_Tjuvjakt_pa_The_Tivoli_i_Helsingborg

När dj:n som spelat under tidiga kvällen stänger av fylls lokalen av ett tyst sorl. Allas ögon är vända mot scenen och mobilerna är riktade uppåt. Sekunderna känns som timmar innan tystnaden till slut bryts när Tjuvjakt kastar sig ut.

Under året kör bandet Tjuvjakt en turné för att fira sina tio år tillsammans. Ett av de sista stoppen är här, på The Tivoli i Helsingborg. Här har många artister spelat tidigare, men idag är det bara Tjuvjakt som är i fokus.

De startar sin konsert med låten ”Canada Goose” som egentligen inte är så spännande. Men det är en trevlig stämning och skönt gung när jag blickar ut över publiken. De verkar nöjda och sjunger med lätthet med i texten.

När låten är slut pratar killarna på scen med publiken. De berättar om när de senast var i stan och lyckas få publiken att känna sig delaktig i spelningen. Det blir snygga övergångar när de hintar om nästa låt när de pratar.

Jag kan inte alla Tjuvjakts låtar, och jag verkar inte vara den enda. Självklart finns det alltid dem som kan varenda textrad och tävlar om vem som kan skrika högst, men även de som inte kunde verserna sjöng högt i refrängerna. Det var en härlig stämning där det kändes som att ingenting spelade någon roll, förutom musiken som dundrade ut från högtalarna.

Ibland tappar publiken energin, vilket inte är så konstigt eftersom Tjuvjakts musik är lite för lugn för att hoppa till. Tjuvjakt är dock snabba på att läsa av stämningen och hypa upp. De gungar och flaxar med armarna i takt med musiken och publiken är inte sena att hänga på.

När en av Tjuvjakts mest kända låtar, ”Saccosäck” och ”Tandtråd”, drar igång så behöver artisterna inte ens sjunga. Alla verser rappar publiken. Tjuvjakt dedikerar en av verserna till publiken och riktar mikrofonen mot dem. Kombinationen av gamla och nya låtar fungerar snyggt och smidigt och håller publiken på kroken. Det blir en konstant spänning kring nästa låt.

Låten ”Vårt år” startar och plötsligt springer folk från barnområdet ut till scenen. Det blir alldeles fullt av folk på dansgolvet som försöker överrösta varandra i skrik.

Tjuvjakt levererar magi på scen, och jag hade inte förväntat mig något annat. Tio år i branschen syns tydligt på deras professionalitet och smidighet. Allting flyter på och de har en fantastisk närvaro. De pratar ständigt med publiken om både deras historia och deras tacksamhet till lyssnarna. De spelade några av sina äldsta låtar vilket var både oväntat och underbart. Stämningen på The Tivoli ikväll var den bästa jag varit med om.

Review5023_Tjuvjakt_spelade_live_i_Helsingborg

Skribent: Ida Lindemann
Jag har inte Facebook


|Hem|