Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Deathstars - Sweden Rock Festival 2023 | FESTIVALPHOTO
 

Deathstars - Sweden Rock Festival 2023

 Betyg

Personligen har jag följt gruppen Deathstars i herrans massa år och formligen älskar all deras musik, och eftersom dom nu är albumaktuella med nya albumet “Everything Destroys You” efter nästan tio års väntan så ger dom sig också ut på turné.
Därför fick jag nu äntligen tillfället att se dem live för första gången, och jag hoppas verkligen inte att det är den sista heller.
Kollar man bakåt i tiden så förstår man också kanske verkligen varför gruppen hållt sig borta ett tag från turnélivet med.
De har ju haft en del otur med t.ex. de senaste turnéerna 2014 och 2015.
Det har varit bl.a. en turnébuss som exploderade och brann upp i alperna, en stor festival i Australien som gick i konkurs en turnébuss i USA som fick taket avskalat då chauffören bestämde sig för att åka under en för låg bro mitt i NYC.

Men nu var de alltså på plats på Rock Stage framför ett stort publikhav trots den ganska tidiga tiden och blå himmel, solsken och stekande hetta.
Öppningslåten blir "This Is" från just nya plattan "Everything Destroys You", och den svänger på bra och tänder upp både mig och resten av publikhavet måste jag säga.
Nästa låt blir jag faktiskt förvånad över att den kom så tidigt, hade förväntat mig att "Play God" skulle komma senare, men det gör inget för den är en av mina favorit låtar, och den är lika bra live som på skiva.

Jag tycker överlag att publiken hänger med ganska bra trots förutsättningarna i värmen, och gruppen på scenen kör på med en bra show.
Skinny Disco körde en del headbanging och Cat Casino lyfter publiken med sina lekande poser, Whiplasher ömsom glider runt på scengolvet eller sitter på scenkanten medan Nightmare Industries mest står still på sin plats och Nitro harvar på bra bakom trummorna.

"Tongues", "Blitzkrieg" och "Cyanide" samt tidigare nämnda "Play God" var väl de som stack ut lite mer, och då väljer jag dem för att inte plocka ut för många låtar jag jag digga.

"Mark of the Gun" och "Via The End" är två låtar (kan va fler som jag glömt nu) som jag verkligen sakna.
Men jag är överlycklig ändå att jag äntligen sett dem, det blir fler tillfällen och möjlighet erbjuds.

Setlist:
This Is
Play God
Night Electric Night
Midnight Party
Tongues
Death Dies Hard
Semi-Automatic
The Perfect Cult
Chertograd
Everything Destroys You
Metal
Synthetic Generation
Blitzkrieg
Cyanide

//Grimgoth™ - http://grimgoth.blogg.se

Skribent: Grimgoth
Jag har inte Facebook


|Hem|