Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
THERAPY? @ GetawayRockFestival | FESTIVALPHOTO
 

THERAPY? @ GetawayRockFestival

 Betyg

7 år. Sju år är en lång tid. Så änge sedan var det Brittiska Therapy? lirade i vårt långa vackra land som sångaren och gitarristen Andy Cairns sade. Det var molnfritt och det var lätt att ta miste på vart man befann sig. Är vi i Gävle eller på en tropisk plats? Tokvarmt var det iallafall mitt på dagen.

Therapy? börjar lite knackigt och det är dålig tillslutning med folk. Men efter en kvarts speltid har bandet kommit i form och nu har även publiken hittat till spelningen. Efterhand som spelnigen fortgår uppfattar folket bandets kvalitéer och publikhavet växer stadigt. Jublet växer men folket orkar fortfarande inte röra på sig. Ljudet är bra och hela ljudmattan är tydlig. Sången är kanske lite lågt mixad mot trummorna som ljuder mellan gasklockorna. Deras nya trumis Neil Cooper är riktigt vass och påminner lite om en jazz-trummis.


De spelade en hel del nya låtar från senaste plattan Crooked Timber. Fem stycken blev det. Och det var fyra förmånga! Låtarna från senaste plattan var Trigger Inside, Enjoy The Struggle, Exiles, Isolation, I Told You I Was Ill.

Publiken ville ha da äldre låtarna och speciellt 90-talarna.
Klassiska Diane gjorde att man fick rysningar i kroppen. Den håller alltid samma kvalité live.

Teetgrinder och Screamager var bara att ta till sig och hårdsmälta. Värmen gjorde tyvärr att det var svårt för publiken att verkligen komma igång och röja till dessa låtar.

Andy var galen mestadels hela tiden och snurrade runder och var på topphumör som resten av bandet. Det fanns inte en stund då det var lugnt på scenen. Inte ens under de något långsammare låtarna! Om det var lugnt någonstans så var det publiklen som hade fått solsting. Många som var här denna dag har nog inte sett Therapy? eller ens hört dem förut. Trots responsen under konserten så var det en mycket trevlig timme som engelsmännen stod på scen.

Mot allas förväntan så utelämnades Hey Satan You Rock från setlisten. Lite väl synd då jag anser det är den absolut bästa låten de gjort. Hoppas nu bara inte det dröjer 7 år tills nästa gång de kommer till Sverige.


SETLIST:

MEAT ABSTRACT
TURN
POTATO JUNKIE
ENJOY THE STRUGGLE
I TOLD YOU I WAS ILL
TEETHGRINDER
FANTASY BAG
ISOLATION
RUST
D.L.A.M.F.
EXILES
DIANE
TRIGGER INSIDE
NOWHERE
DIE LAUGHING
KNIVES
SCREAMAGER

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|