Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Solen sken på Packmopedsturnen | FESTIVALPHOTO
 

Solen sken på Packmopedsturnen

När jag anländer Café August i Karlstad är det en timme tills spelningen börjar. Borden och stolarna verkar redan vara så gott som fyllda och köerna till barerna blir längre och längre. Denna tillställning verkar vara populär. Båda föreställningarna Karlstad är slutsålda.

Runt mig ser jag många 40-, 50- och 60talister men tittar man noggrant kan man se en och annan 80talist som kommit. Kan Dregens medverkande vara orsaken? Dregen, som tidigare var frontfigur i Backyard Babies, var med på Packmopedsturnen 2009. Då hade han en mindre roll. Nu tycks han vara ett utav dragplåsterna på turnén.

Göran Samuelsson, träder in på den lilla men ack så charmiga scen. Han öppnar spelningen med Mandelblom & Sjödoft. Därefter kommer Ola Magnell in. Han tar fram sin gitarr och börjar slå på ackorden till Sång För De Svikna. Stämningen är på topp, publiken njuter. En efter en kommer dem in på scen; Sara Löfgren och Plura. När Dregen kommer in är dem fulltaliga. Dregen väcker oss med en mer ”elektrisk sång”, som han själv sa. Jag var tveksam till publikens förmåga att hänga med i svängarna när han kör på med We're Only In It For The Drugs, men hur fel hade inte jag! Publiken älskar det och Cafe August förvandlas snabbt från ett melankoliskt, romantiskt och mysigt fik till en minirockkonsert.

Sara Löfgren medverkar för första gången i år. Sara och hennes starka röst platsar perfekt i sällskapet. Sången Där Du Är Fri är hennes svenska tolkning av Melissa Etheridge's sång Refugee. Fröken Löfgren imponerar!

Gänget på scen är sammansvetsade och verkar ha ett glatt humör trots det regniga vädret dem haft dem senaste dagarna. Hela kvällen har demokratiska texter varvats med olyckliga kärleksvisor och häftiga rocksessioner. Solen sken på Packmopedsturnen och oss alla som samlats på Café August i Karlstad denna söndagskväll.

Skribent: Tine Andrea Brask
Jag har inte Facebook


|Hem|